HomeTilbehør Grønnsaker Potet- og sellerirotstappe

Potet- og sellerirotstappe

Posted in : Grønnsaker, Poteter, Tilbehør on by : tantemat Stikkord: , , ,

En potetstappe smaker godt og passer til det meste, men den blir enda bedre – og sunnere – om du blander inn grønnsaker. Denne potet- og sellerirotstappen smaker spesielt godt til Andebryst med teriyakisaus, men du kan selvfølgelig bruke den til hva som helst du har lyst til! Sellerirot tilfører en fin og lett sødme og gir nydelig smak til stappen.

 

 

 

POTET- OG SELLERIROTSTAPPE

TID: 30-35 minutter

Til 4 personer

 

Du trenger:

 

 

  • 800 gr poteter (helst mandelpoteter, eller bruk en annen type melne poteter)
  • 800 gr sellerirot
  • 1-1,5 dl helmelk
  • Ca. 100 gr smør
  • 1-2 ts salt
  • 1/2-1 ts hvitpepper (gjerne fra pepperkvern, som gir best smak)

 

Slik gjør du:

Skrell poteter og sellerirot og del dem opp i terninger, hver for seg.

Kok opp melken slik at den står varm og klar til å spe med når poteter og sellerirot er kokt. Ta smøret ut av kjøleskapet slik at det blir romtemperert.

Kok først sellerirot, under lokk, i så lite vann at det såvidt dekker, i 3 minutter. Ha så i potetterningene og etterfyll om nødvendig med vann så det såvidt står over.

 

 

Kok under lokk til alt er mørt, 10-20 minutter. (Fordelen med å koke i så lite vann som mulig, er at det blir mindre vann å sile av og dermed at minst mulig av næringsstoffene tapes). Sil av vannet og la potet- og sellerirotblandingen dampe av.

Stapp potet- og sellerirotterningene godt og bland inn den varme melken. Begynn med 1 dl og se på konsistensen. For smakens skyld bør det være «plass» til å spe også med smør, siden det gir nydelig smak og fin konsistens. Stapp og spe og rør kraftig….

 

 

slik at stappen får en kremete konsistens. Smak til med salt og hvitpepper til slutt. Husk at det kreves endel salt for å få frem smak.

Pynt med noe grønt, for eksempel litt hakket vårløk, og server potet- og sellerirotstappen varm. Den er et «must» ved siden av andebryst med teriyakisaus!

 

Vel bekomme!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *