HomeFROKOST Avocadokrem med sjokoladesmak

Avocadokrem med sjokoladesmak

Posted in : FROKOST, Kaker og desserter, Lunsjretter on by : tantemat Stikkord: , , , , , , , , , ,

Avocado er en fantastisk råvare som kan brukes i både salte og søte retter, og her får du oppskrift på en lekker liten sak som kan spises som dessert, mellommåltid, frokost eller lunsj. Den inneholder bare ting som er bra for kroppen; avocado, banan, yoghurt og rå kakao, noe som gir godt med vitaminer, mineraler, gode fettsyrer, antioksidanter og gode plantestoffer. Den er søtet med steviosa, et helt naturlig søtningsstoff som gir null kalorier og ingen påvirkning på blodsukkeret. Ved å tilsette chiafrø pluss noen andre ingredienser, som foreslått i oppskriften, blir den ekstra mettende om du vil spise den til frokost eller lunsj!

Gjør den enda sunnere og bedre ved å pynte med hvilke som helst friske bær, tørkede bær, hakkede nøtter eller hakket, mørk sjokolade. Er det sesong for det, kan du pynte med vakre, spiselige blomster.

Dette er en lekkerbisken som alle kan like, som er superrask å lage, og som attpåtil kan spises med verdens beste samvittighet! Dessuten gjør den seg godt på et dessertbord til en hvilken som helst festdag, for eksempel 17. mai!

 

 

 

AVOCADOKREM MED SJOKOLADESMAK

TID: 10-15 minutter

Til 2-4 personer (som frokost eller lunsj til 2 personer, som dessert eller mellommåltid til 4 personer).

 

Du trenger:

 

 

  • 1/2 boks gresk yoghurt (ca. 1,75 dl)
  • 1 banan
  • 1 avocado
  • 1 ss rå kakaopulver (eller bruk vanlig kakao)
  • 2 ts steviosa
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 klype salt (kan utelates, men salt fremhever de andre smakene. Bruk gjerne flaksalt, som har en finere smak enn vanlig bordsalt)

Ekstra: Rør inn en toppet spiseskje chiafrø pluss eventuelt hakket, mørk sjokolade og biter av tørket jordbær og la det stå i kjøleskapet over natten, så har du lettvint frokost eller lunsj til neste dag!

 

Slik gjør du:

Ha alt i en bolle og kjør med stavmikser til du har en jevn, fin og luftig krem. Desto lenger du kjører den, desto mykere og luftigere blir den. Smak til om du vil ha i mer av kakao eller steviosa. Ha over i en fin skål og spis den som den er, eller pynt med ….

 

 

friske bær, tørkede bær, hakkede nøtter (Tantemat liker å bruke saltede pistasjnøtter) eller hakket, mørk sjokolade. (Chiafrø blander du inn om du vil ha den mer mettende).

Så er det bare å nyte en sunn og deilig, liten rett med verdens beste samvittighet! Det har du bare godt av!

 

 

Vel bekomme!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *