HomeFROKOST Avocadokrem med honning

Avocadokrem med honning

Posted in : FROKOST, Kaker og desserter, Lunsjretter on by : tantemat Stikkord: , , , , , , , , , ,

Heldigvis finnes det fristelser som man absolutt bør si ja til! Denne avocadokremen med honning er en slik! Nydelig, kremete og sunn, og med en fin, vårgrønn farge. Den inneholder bare ting som er bra for kroppen; avocado, banan, yoghurt og honning, som gir godt med vitaminer, mineraler, gode fettsyrer, antioksidanter og plantestoffer. Spis den som dessert eller som et lite mellommåltid. Har du i noen ekstra ingredienser, som foreslått i oppskriften under, blir den enda mer mettende og fungerer godt som en enkel frokost eller lunsj, det er opp til deg! Gjør den ekstra god og sunn ved å pynte med friske eller tørkede bær, hakkede nøtter eller hakket, mørk sjokolade. Er det sesong for det, kan du pynte med vakre, spiselige blomster.

Dette er en lekker liten sak som alle kan like, og som attpåtil er superrask å lage! Den fine fargen passer for årstiden, så hvorfor ikke servere den på 17. mai? Husk bare at den bør lages like før den skal serveres, siden avocado har en tendens til å oksidere og å bli mørk i fargen. Husk også at den ikke bør serveres til barn under 1 år, siden den inneholder honning.

 

 

AVOCADOKREM MED HONNING

TID: 10-15 minutter

Til 2-4 personer (som frokost eller lunsj til 2 personer, som dessert eller mellommåltid til 4 personer).

 

Du trenger:

 

 

  • 1/2 boks gresk yoghurt (ca. 1,75 dl)
  • 1 banan
  • 1 avocado
  • 2 ss flytende honning
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 klype salt (valgfritt, men saltet fremhever de andre smakene)

Hvis du vil kan du blande inn 1 toppet spiseskje chiafrø og eventuelt tørkede jordbærflak og la stå i kjøleskapet natten over. Chiafrøene gjør avocadokremen litt mer mettende om du vil spise den som frokost eller lunsj,

 

Slik gjør du:

Ha alt i en bolle og kjør med stavmikser til du har en jevn, fin og luftig krem. Den blir mykere og luftigere jo lenger du kjører den. Ha over i en fin skål og spis den som den er, eller pynt med ….

 

 

hvilke som helst friske bær, kjøpte eller egenplukkede, tørket jordbær, hakkede nøtter eller hakket sjokolade. Eller en blanding av det du liker. Tantemat synes ferske bringebær smaker ekstra godt til denne avocadokremen. Chifrø blander du inn om du vil ha den enda mer mettende.

Pynt med vakre, spiselige blomster hvis det er sesong for det.

Nyt en deilig og sunn rett med verdens beste samvittighet!

 

Vel bekomme!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *