HomeHovedretter Fisk Ragnhilds fløtebakte laks med brokkoli

Ragnhilds fløtebakte laks med brokkoli

Posted in : Fisk, Gjestekokker, Hovedretter, Laks og ørret on by : tantemat Stikkord: , , , , ,

Ragnhild elsker laks og synes at denne raske og lettvinte middagen med mye grønnsaker og en god smak av sennep er helt topp, enten det er til hverdag eller fest! Hun foretrekker Dijon-sennep i denne retten, men om du synes den er litt skarp, så kan du forsøke med bare halvparten så mye eller å bytte den ut med en søt eller sterk type sennep istedet. Server lakseretten med kokte mandelpoteter til, eller pasta om du heller foretrekker det. Begge deler passer like bra!

Oppskriften er beregnet til 2 personer, så skaler den opp om du skal servere til flere! (Se TIPS nederst i dette innlegget om hvordan du gjør det med fløte/creme fraiché-blandingen om du skal lage til flere enn 2 personer).

 

 

RAGNHILDS FLØTEBAKTE LAKS MED BROKKOLI

TID: 30-35 minutter

Til 2 personer

 

Du trenger:

 

 

  • 400-500 gr laksefilet uten skinn og ben
  • 1 stor brokkoli
  • 1 rød spisspaprika
  • 1-2 røde chili (kan utelates)
  • 3 dl matfløte
  • 1 dl creme fraiché
  • 1 ss tomatketchup
  • 1 ss sennep
  • 1/2-1 ts nykvernet, sort pepper
  • 1 ts salt
  • 1 ts sitronpepper
  • 1 ts estragon
  • 1,5-2 dl hakket, frisk gressløk
  • Litt ekstra salt, pepper og sitronpepper til å drysse over fisken i formen

 

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 200ºC.

Del fisken opp i passe serveringsstykker.

Visp sammen matfløte, creme fraiché, ketchup og sennep. Tilsett salt, pepper, sitronpepper og estragon og bland inn halvparten av den hakkede gressløken.

Skyll brokkolien godt og del den opp i små buketter. Du kan godt bruke stilken også: dra av det seige ytterlaget og skjær den opp i 3-4 mm tykke skiver som du igjen deler opp i to eller fire.

Rens chilien(e) for frø og finhakk den eller del den i tynne strimler.

Fjern frø og hvite hinner og del paprikaen opp i mindre biter. Legg dem til side, de skal strøs over etter at lakseformen tas ut av ovnen.

 

 

Legg laksestykkene i en ildfast form og fordel brokkolibitene innimellom laksestykkene. Dryss littegranne salt, pepper og sitronpepper over laksestykkene og strø den finhakkede/strimlede chilien og resten av gressløken over det hele, slik Ragnhild viser på bildet under.

 

 

Tøm over fløte/creme fraiché-blandingen. Den skal nesten dekke fisk og brokkoli, men ikke nødvendigvis helt.

Sett formen inn i varm stekeovn på midterste rille og la den bakes i 20 minutter. Ta den ut, strø over spisspaprika …….

 

 

og server straks med kokte mandelpoteter eller pasta ved siden av. Ikke glem å sette frem salt- og pepperkvern så hver enkelt kan etterkrydre på egen tallerken om de føler for det! Så er det bare å nyte en deilig og sunn fiskemiddag med gode grønnsaker!

 

Vel bekomme!

 

 

 

TIPS: Det er ikke sikkert du trenger å doble mengden av fløte/creme fraiché-blandingen om du skal lage til 4 personer eller flere. Begynn med å lage 1 1/2 ganger mengden av blandingen og se om det er tilstrekkelig til nesten å dekke laksen og grønnsakene i formen. Hvis ikke det er nok, kan du lage mer, inntil det blir passe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *