HomeLunsjretter Pære- og blåmuggostsalat

Pære- og blåmuggostsalat

Posted in : Lunsjretter, Salater on by : tantemat Stikkord: , , , , , , , ,

Dette er sommerens beste salat, synes Tantemat, selv om den godt kan stå på menyen året rundt. Full av smak og mettende på grunn av at den inneholder både ost og nøtter. Inspirasjonen kommer fra Sør-England, der denne salaten sto på menyen på en koselig, liten pub i Salisbury. England er vel kanskje ikke kjent for sitt kjøkken, men denne salaten var bare fantastisk god! 100% lik originalen er den ikke, siden Tantemat har laget sin egen vri, men det viktige er kombinasjonen av fullmoden, søt pære, smakfull, litt salt blåmuggost og crunchy valnøtter. Alt dette på toppen av en god, grønn salat vendt i en balsamicovinaigrette. Denne salaten står helt på egne ben og trenger ikke noe ved siden av, synes Tantemat, men på puben ble den servert med både sennepsdressing og hvitløksbaguetter til. Om du ønsker å prøve det er selvfølgelig opp til deg!

Blåmuggosten som Tantemat har brukt i denne salaten er en (minst) halvfet Stilton med kraftig smak og som er middels salt. Om du ikke får tak i Stilton kan du bruke en annen type blåmuggost. Det viktige er at den har fylde og saltsmak nok til å matche en fullmoden, søt pære!

Denne oppskriften er ganske stor, og rikelig som lunsj til 2 personer.

 

 

PÆRE- OG BLÅMUGGOSTSALAT

TID: 20-30 minutter

Til 2 personer:

 

Du trenger:

 

 

  • 1 fullmoden, søt pære
  • 100-120 gr god blåmuggost
  • Ca. 70 gr valnøtter
  • 1 crispi-salat (ca. 150 gr)
  • 150 gr blandet salat (gjerne en pose Mixed babyleaf)
  • 2 små, røde løk, gjerne ny løk, eller 1/2 liten rødløk
  • 8-10 små, søte tomater, gjerne blandet type og farge
  • 1 rød spisspaprika
  • Ca. 6 cm agurk

 

 

Slik gjør du:

Vask og tørk pæren og grønnsakene. Hvis du har osten liggende i kjøleskapet så ta den ut noen minutter på forhånd slik at den får temperert seg litt.

Skyll salatbladene godt og rist av overflødig vann eller kjør dem i en salatslynge. (Hvis du får mye salatblader til overs kan du ta en kikk på TIPS nederst i dette innlegget for forslag om hvordan du kan ta vare på resten).

Rens og skjær løken i tynne skiver. Skjær agurken i 3-4 mm tykke skiver som du deler i to. Del tomatene i to eller fire. Fjern frø og hvite hinner fra paprikaen og skjær den opp i mindre biter.

Vend salatbladene godt med vinaigretten og legg dem utover et stort fat. Fordel tomater, agurk, paprika og løk over.

Fjern kjernehus og stilk og skjær opp pæren i tynne båter som du legger utover salaten. Hvis du klarer å skjære fine skiver av osten kan du gjøre det og fordele dem mellom pærene. Ellers er det bare å smuldre den utover. Fordel valnøttene over det hele til slutt.

Dermed er salaten ferdig og klar til å serveres. Nyt den fullstendige harmonien mellom søt, moden pære og salt, smakfull blåmuggost sammen med valnøtter og den alle de andre gode og freshe salatingrediensene!

 

Vel bekomme!

 

 

 

TIPS: Hvis du får salatblader til overs kan du, etter å ha vasket og ristet eller slynget dem, legge dem i en romslig plastpose og blåse den opp. Sett på en klype slik at luften ikke siver ut og oppbevar den i kjøleskapet. På denne måten kan salatbladene holde seg fine i minst to dager, selv om du sikkert må plukke ut noen stygge innimellom når du skal bruke den igjen. Selv med helt nyinnkjøpte salathoder eller -blandinger er det lurt å gå gjennom når du skyller dem før bruk, slik at du får luket ut visne og stygge blader som det alltid vil finnes noen eksemplarer av!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *