HomeTilbehør Salater Grønn salat med rabarbra

Grønn salat med rabarbra

Posted in : Salater, Tilbehør on by : tantemat Stikkord: , , , , , , ,

Mange tenker vel først og fremst på rabarbra som noe en lager syltetøy eller dessert av, men den gjør seg faktisk veldig godt i en salat også! Den har kraftig smak og mye syre, og passer derfor i en grønn salat ved siden av stekt kjøtt med fettmarmorering, for eksempel en (langtidsbakt) entrecote eller en hamburger med mye smak. Server kokte poteter til, og bruk kraften eller fettet fra det stekte kjøttet som en sjy ved siden av. En grønn pesto, for eksempel løpstikkepesto (Løpstikkepesto I og II), kan du også ha til. Har du ikke din egen, hjemmelagede pesto kan du bruke en ferdig kjøpt.

Denne smakfulle salaten er noe av det enkleste og raskeste du kan lage som tilbehør til stekt kjøtt. Tantemat liker å ha chili i den, men om du er redd for at det skal bli litt for mye smak, er det bare å utelate den, eventuelt bruke mindre mengde.

Oppskriften er til to personer, så om du skal servere til flere må du skalere opp oppskriften.

 

 

GRØNN SALAT MED RABARBRA

TID: Ca. 10 minutter

Til 2 personer

 

Du trenger:

 

 

  • 1 pose Babyleaf mix (65 gr)
  • 1 pose Babyspinat (65 gr)
  • 1/2  Crispi-salat (ca. 70 gr)
  • 2 rabarbrastilker
  • 1/2 pk sukkererter eller sugar snaps (ca. 75 gr)
  • 1 rød chili (kan utelates)
  • 1 rød (spiss)paprika
  • 50 gr valnøtter

 

Slik gjør du:

Skyll alle grønnsaker og salatblader og kjør salatbladene i en salatslynge eller klapp dem tørre med tørkepapir. (Vinaigretten henger bedre på salatbladene når de er tørre).  Riv større blader opp i mindre biter.

Rens sukkererter og rabarbrastilker som vist på bildet under.

 

 

Rens paprika og chili for frø og hvite hinner. Kutt sukkererter, rabarbra, paprika og chili som vist på bildet under og knekk valnøttene i mindre biter.

 

 

Bland alle ingrediensene til salaten i en stor bolle og bland inn 5-6 spiseskjeer balsamico-vinaigrette (Enkel vinaigrette med balsamicoeddik). Hold gjerne av noen valnøtter som pynt på toppen.

 

Ha salaten over på et fat og server straks!

 

Vel bekomme!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *