HomeTilbehør Smør Kremete løpstikkesmør

Kremete løpstikkesmør

Posted in : Smør, Tilbehør, Urter og blomster on by : tantemat Stikkord: , , ,

Løpstikke er en urt med kraftig og god smak som du kan lage mye godt av, som for eksempel Løpstikkeolje eller Løpstikkesmør, men om du ønsker en mer forsiktig smak kan du prøve kremete løpstikkesmør. Da piskes løpstikkeolje sammen med mykt smør, og resultatet blir et luftig og kremete smør med en mild og delikat løpstikkesmak som kan brukes til det meste. Tantemat synes det er nydelig på en skive helt fersk baguette eller brød, men det er også kjempegodt til all slags stekt, bakt eller kokt fisk eller kjøtt. Det er bare å prøve seg frem, så finner du ut hva du liker!

Har du lyst til å prøve denne oppskriften på kremete løpstikkesmør må du først lage løpstikkeolje, så klikk på lenken over for oppskrift på det.

 

 

KREMETE LØPSTIKKESMØR

TID: 15-20 minutter (forutsetter at løpstikkeoljen er ferdig laget).

 

Du trenger:

 

 

  • 100 gr smør
  • 0,5 dl løpstikkeolje
  • 1/4-1/2 ts salt (helst flaksalt, som har en finere smak enn vanlig bordsalt)
  • 1/4 ts sort pepper (helst nykvernet)
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 hvitløksfedd

 

Slik gjør du:

La smøret ligge på kjøkkenbenken i minst en halv time så det blir mykt og romtemperert. Ha smøret og løpstikkeoljen i en bolle og visp det med hjulvisp i 5-15 minutter, til det blir luftig og kremete. Tilsett knust hvitløksfedd og bland det godt inn. Smak til med salt, pepper og sitronsaft; kanskje trenger du noe mer enn det som står i oppskriften.

Oppbevar smøret godt tildekket i kjøleskap eller fryser, men la det bli romtemperert og smøremykt før servering!

 

 

Vel bekomme!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *