HomeTilbehør Grønnsaker Coleslaw med grønt eple og chili

Coleslaw med grønt eple og chili

Posted in : Grønnsaker, Tilbehør on by : tantemat Stikkord: , , , , ,

Når hodekålen er ny har den en sprøere og lettere konsistens og mer sødmefylt smak enn senere utover høsten og vinteren, og kan brukes nesten som et salathode. Kuttet fint og med selskap av blant annet et grønt, syrlig eple og en chili som gir litt sting, sammen med en fyldig dressing, får du en saftig og smakfull coleslaw som er kjempegod ved siden av stekte pølser eller hamburgere. Kokte poteter til er en smakssak, men Tantemat synes det er bedre med enn uten, og du kan gjøre akkurat som du vil!

Det som er bra med en coleslaw, i tillegg til at den smaker friskt og godt, er at den kan stå både ett og to døgn i kjøleskapet og utvikle smaken, sånn at når du skal servere middagen er det bare å steke pølsene eller hamburgerne og eventuelt koke poteter og så ta frem coleslaw’en, og så har du en enkel, rask og veldig god hverdagsmiddag! Det er selvfølgelig heller ingen ting i veien for å servere den helt nylaget, eller å la den stå kun en time eller to i kjøleskapet før servering.

Tantemat synes det er godt med grove og gjerne økologiske pølser til, men du kan bruke akkurat de pølsene eller hamburgerne du liker og har for hånden!

Som erstatning for nykål går det godt an å bruke spisskål, som kommer litt tidligere på sommeren, men siden den vanligvis er mindre bør du se på vekten når du skal vurdere om du trenger en halv eller mer.

 

 

 

COLESLAW MED GRØNT EPLE OG CHILI

TID: Ca. 25 min.

Til 4 personer:

 

Du trenger:

 

 

Grønnsakene:

 • 1/2 nykål/spisskål, ca. 300 gr
 • 2 nye gulrøtter, ca. 100 gr
 • 1/2 rødløk
 • 1 grønt, syrlig eple
 • 1 rød chili (kan utelates)
 • 1 fedd hvitløk
 • 1/2 dl sukker

 

Dressingen:

 • 1 dl rømme (lettrømme eller seterrømme)
 • 1 dl majones (lettmajones eller ekte majones)
 • 3 ss Dijonsennep med honning
 • 3 ss eplecidereddik
 • 1 klype cayennepepper
 • 1/4-1/2 ts sort pepper
 • 1/4-1/2 ts salt

 

Slik gjør du:

Fjern de ytterste, stygge bladene fra kålen og skjær den og rødløken i tynne strimler. Skrell gulrøttene og riv dem grovt på rivjern. Fjern kjernehuset fra eplet og skjær det i små terninger. Fjern frø og hvite hinner fra chilien og finhakk den og hvitløksfeddet.

 

 

Ha alle grønnsakene i en stor bolle og bland dem med sukkeret. La stå i minst 30 minutter.

Visp alle ingrediensene til dressingen godt sammen. Begynn med den minste mengden av pepper og salt og smak deg frem til hvor mye du vil ha i.  Når grønnsakene har stått og trukket med sukkeret i minst 30 minutter, blander du inn dressingen. Du kan servere salaten straks, men den blir bedre av å få stå en time eller to i kjøleskapet og utvikle smaken. Som nevnt tåler den også å stå opptil to døgn i kjøleskapet. Husk at du da bør røre i den før servering, slik at dressingen blir jevnt fordelt i salaten.

Ha coleslaw’en over på et serveringsfat og pynt den gjerne med noe grønt, for eksempel en persilledusk eller blader av sitronmelisse eller blomkarse samt små tomater. Server den til stekte pølser eller hamburgere, eventuelt med kokte poteter til, og nyt en kjempegod hverdagsmiddag!

 

Vel bekomme!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *