HomeIngredienser fra naturen Blomster og blader Blåmuggost med rosenbladmarmelade og pære

Blåmuggost med rosenbladmarmelade og pære

Posted in : Blomster og blader, Ingredienser fra naturen, Kaker og desserter, Ost on by : tantemat Stikkord: , , , , , ,

En god avslutning på et måltid trenger ikke være en søt og mektig dessert eller kake, det holder med en bit av din yndlingsost pluss noe søtt å ha på toppen. Tantemat er begeistret for blåmuggost, som har mye smak og salthet og dermed kan balanseres med litt søt rosenbladmarmelade og/eller en skive moden og søt pære på toppen.  Veldig godt og lettvint, særlig om du har duftende Rosenbladmarmelade stående! Har du ikke din egen hjemmelagede, kan det være at du får tak i det på en innvandrerbutikk. Som basis for denne desserten bør du ha tynn, sprø og knasende kjeks, gjerne Sætres tynne speltkjeks.

Hvis du foretrekker å servere kjeks ferdig tillaget med ost, marmelade og pære på, vil Tantemat foreslå 4-5 kjeks til hver, men du kan like godt sette frem de forskjellige ingrediensene slik at hver enkelt kan forsyne seg med så mye de selv ønsker, det er like fint og veldig praktisk! En stor fordel med denne typen dessert er at det er enkelt å servere til mange personer, og den egner seg veldig godt om du skal ha buffé.

Tantemat bruker her en moden Stilton-ost, men du kan velge en hvilken som helst blåmuggost som du liker. Pass bare på at den er salt nok til å harmonere med søt rosenbladmarmelade og søt, saftig pære.

 

 

BLÅMUGGOST MED ROSENBLADMARMELADE OG PÆRE

TID: 5 minutter

Til så mange du vil (men én pære rekker til 4-6 personer)

 

Du trenger:

 

 

  • Et stykke god blåmuggost (100-150 gr til 4-6 personer)
  • En moden, søt pære
  • Rosenbladmarmelade
  • Tynne, sprø kjeks, gjerne tynne speltkjeks fra Sætre

 

Slik gjør du:

Sett frem kjeks, ost, rosenbladmarmelade og pære skåret i skiver slik at alle kan forsyne seg selv, eller dander ost med marmelade og/eller pære på kjeks og server dem ferdig. Hvis du planlegger å  servere dem ferdig dandert bør du vente med det til like før de skal spises, ellers risikerer du at kjeksen blir fuktig og mister sprøheten.

Nyt en himmelsk kombinasjon av salt ost, søt, roseduftende marmelade og moden pære på sprø kjeks!

 

Vel bekomme!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *