HomeGODE RÅD Hvordan rense granateple

Hvordan rense granateple

Posted in : GODE RÅD on by : tantemat Stikkord: , , ,

Granatepler er et relativt nytt bekjentskap i Norge, men når man først begynner å bruke dem skjønner man at det er en veldig anvendelig frukt. De har knasende sprø og saftige kjerner/frø med en herlig rubinrød farge, og smaker like godt som de pynter opp i en rett. Å rense dem kan være en utfordring, men om en lærer seg teknikken går det raskt og man får frøene hele og fine ut av skallet. Nedenfor ser du Tantemats måte å gjøre det på, som er skånsom mot kjernene. Husk bare at det uansett hvor forsiktig du er kan bli noen knuste frø og spruting, så ta på deg et forkle og ha kjøkkenpapir for hånden slik at du kan tørke opp etter hvert! Ellers kan den klarrøde fargen lett sette seg fast i både klær og fjøler.

Granatepler er også veldig bra for kroppen din! De inneholder ti ganger mer antioksidanter enn appelsiner, og 40 ganger mer enn epler, i tillegg til at de har mye kostfiber, som er bra for fordøyelsen, så her er det bare å spise i vei! Hvis du er nysgjerrig på å vite mer om alle de gode stoffene som granatepler inneholder, er det bare å søke på nettet, så finner du all den informasjonen du måtte ønske!

 

 

 

HVORDAN RENSE GRANATEPLE

TID: 10-15 minutter for å rense ett granateple

 

Slik gjør du:

Når du skal kjøpe et granateple bør det ha en rød til rustrød farge, selv om de sjelden er jevnt farget over det hele. Gi det et forsiktig trykk med tommelfingeren og kjenn at det gir litt etter. Er det veldig mykt kan det være overmodent.

Start med å skjære bort tuppen av granateplet. Lag så et par snitt i skallet med en skarp kniv, men ikke for dypt, da kan du skjære i stykker kjernene.

 

 

Ta tak i granateplet med begge hender og vri av én bit om gangen.

Bruk langsiden av tommelfingeren og vipp forsiktig av de kjernene/frøene som ligger åpent. Prøv å unngå å knuse frøene, de er finest og holder seg best når de er hele. Fjern alle hvite hinner, de smaker bittert og skal ikke være med.

 

 

Fortsett med å vri av biter og vippe av frø til du har renset hele granateplet fritt for kjerner. Kast skallet og de hvite hinnene og oppbevar kjernene i kjøleskapet i en skål dekket med plastfolie eller i et glass med tett lokk. De kan holde seg flere dager i kjøleskapet på denne måten, men er selvfølgelig best når de er helt nyrenset.

 

 

 

Som regel vil du ha granateplekjerner til overs når du har brukt det som skal til i en oppskrift, men ikke kast resten. Dem du ikke bruker kan du spise som de er, eller du kan bruke dem i en fruktsalat eller ved siden av stekte torskeloins eller til å ha på kamskjell, for eksempel. Hvis du søker på «granateple» på Tantemat, kan du finne flere forslag til måter å bruke dem på.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *