HomeKaker og desserter Bær Maris multeostekrem

Maris multeostekrem

Comments : 4 Posted in : Bær, Kaker og desserter, Ost on by : tantemat Stikkord: , ,

Maris multeostekrem er en multedessert helt uten stener! Luftig og lett og med en mild og fin smak av multer som understrekes av multesausen som skal serveres til! Kremosten og sausen gjør at denne desserten får et litt syrlig preg, noe som gjør den forfriskende.

Om du er glad i multer, men ikke så glad i stenene, så er dette en multedessert for deg! Kanskje kan den erstatte den tradisjonelle multekremen til jul?

I TIPS nederst i dette innlegget ser du hvordan du enkelt lager multesaften. Til det trenger du kun en halv liter multebær, noe som er mer enn nok både til desserten og sausen.

 

 

 

MARIS MULTEOSTEKREM

TID: 15-20 min. til å lage multesaft + 25-30 min. til å lage ostekremen + 1 time i kjøleskapet så ostekremen får stivne.

 

Til 8 personer

 

Du trenger:

 

 

 • 250 gr naturell kremost (2 esker)
 • 1,5 dl multesaft
 • 4 gelatinplater
 • Ca. 2 ss nypresset sitronsaft
 • Evt. sukker
 • 3 dl kremfløte

 

Slik gjør du:

Lag multesaft etter oppskriften som du finner under TIPS nederst i dette innlegget. Ta av 1,5 dl til å bruke i selve desserten, resten bruker du som saus. Under TIPS ser du også hvordan du lager sausen, som er veldig lettvint.

Til multeostekremen legger du gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5 minutter. Imens blander du 1 dl av multesaften godt sammen med kremosten ved hjelp av hurtigmikser, slik at det blir en jevn, flytende masse. La resten av multesaften (0,5 dl) få et raskt oppkok i en liten kjele. Ta de oppbløtte gelatinplatene én for én opp av bløtevannet, la dem dryppe litt av seg og legg dem over i den varme saften. Rør rundt etter hvert som du legger dem oppi så de løses helt opp. La saften avkjøles noe og bland den godt inn i ostemassen. Smak til med sitronsaft. Begynn med 1 spiseskje og ha eventuelt i mer, den skal ha litt syrlighet, men ikke så mye at sitronsmaken overtar. Du kan også blande i sukker om du vil ha litt mer sødme. Sett ostemassen til side.

Visp kremfløten til krem og hell ostemassen i, litt om gangen,…

 

 

og bland den forsiktig inn med slikkepott, slik at kremen beholder luftigheten,……

 

 

det skal bli en lett og luftig blanding! På bildet under ser du Mari med den ferdige multeostekremen, før den er pyntet, og sausen til.

 

 

Pynt den ferdige multeostekremen som du vil, med noe grønt, som for eksempel sitronmelisse, og kanskje litt multesyltetøy eller multer på toppen (om du tåler litt stener)! Vil du ha mer farge på desserten, kan du også pynte med blåbær, slik Mari har gjort, det passer godt smaksmessig også! På bildet under ser du multeostekremen fremst på bildet, med sausen i mugge bak og med en skål med hakkede, salte pistasjnøtter ved siden av. Det passer godt til om du synes det også er godt  med noe som gir litt tyggemotstand.

 

Vel bekomme!

 

 

TIPS: Slik lager du multesaft til bruk i desserten og som saus til.

 

MULTESAFT:

Gir 6-7 dl multesaft

 

Du trenger:

 • 0,5 liter friske, rensede multer
 • 2 dl vann + 1,5 dl vann
 • 1 dl sukker

 

Slik gjør du:

Bland multene med 2 dl vann og gi det et oppkok. Hell det over i en sikt og gni bærene godt så du får ut mest mulig saft, slik du ser på bildet under. Kok opp restene i sikten med 1,5 dl vann og gni gjennom sikten igjen.

 

 

Kast restene av bærene, rør ut sukkeret i saften og sett den til avkjøling i kjøleskapet, så er saften klar til å lage dessert og saus av.

 

MULTESAUS:

Dette er i utgangspunktet en veldig lettvint saus, for du kan bruke den ferdige multesaften som saus uten å gjøre noe mer med den. Multesaften blir nemlig ikke helt tyntflytende, og dermed trenger du ikke nødvendigvis å tykne den. Om du likevel ønsker den litt tykkere, kan du koke den opp og jevne den med 1-2 spiseskjeer Maizena maisstivelse rørt ut i kaldt vann. Hell jevningen i den kokende multesaften under omrøring, så det ikke blir klumper.

Det er heller ikke sikkert du trenger å sukre sausen. Mari synes den er best når den er litt syrlig, siden det vil understreke syrligheten i multeostekremen, men det er selvfølgelig opp til deg hvor søt du vil ha den. Sausen kan søtes med sukker eller melis.

Server sausen avkjølt.

Om det blir rester av sausen, tåler den godt å fryses ned til senere bruk.

4s COMMENTS

4 thoughts

 • lise
  desember 18, 2018 at 3:00 pm

  Nam nam! Denne skal jeg prøve i julen heime 🙂

  • tantemat
   desember 20, 2018 at 10:58 am

   Hei, Lise! Hyggelig å høre! God jul! Hilsen Tantemat

 • Hanne Berglind
  januar 7, 2019 at 6:23 am

  Dette så ordentlig digg ut

  • tantemat
   januar 7, 2019 at 8:50 am

   Hei, Hanne! Så fint å høre! Håper du vil prøve den en gang. Den var i alle fall veldig populær hos mine gjester! Hilsen Tantemat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *