HomeKaker og desserter Frukt Banankrem med pasjonsfrukt

Banankrem med pasjonsfrukt

Posted in : Frukt, Kaker og desserter on by : tantemat Stikkord: , , , , , , , ,

Banankrem med pasjonsfrukt er en lettvint og sunn dessert med en mild smak som både små og store kan like. Den er enkel å lage, og stivner på en time eller to i kjøleskapet. For lettvinthets skyld kan den lages allerede dagen før den skal serveres, og om ikke alt blir spist på én gang vil den holde seg godt i kjøleskapet i enda et par dager. Til en mild dessert som dette passer det godt med frisk og syrlig pasjonsfrukt. Fruktkjøttet kan brukes som det er, eller du kan tilsette søtningsmiddel, om du ønsker det. En annen måte å tilføre noe søtt på er å ha karamellsaus til. Bruk gjerne den du får kjøpt ferdig på flaske, det smaker kjempegodt!

Banankremen har ikke mye farge i seg selv, så om du vil kan du freshe den opp med gul konditorfarge. Tantemat har hatt i kun et par små teskjeer, men du kan ha i mer enn det, til du synes fargen er passe.

 

 

BANANKREM MED PASJONSFRUKT

TID: 30-40 minutter + 1-2 timer for kremen til å stivne

Til 8-10 personer

 

Du trenger:

 

 

 • 2 bananer
 • 1 beger (3 dl) kesam (7%)
 • 1,25 dl yoghurt naturell (tilsvarer et lite beger)
 • 3 dl kremfløte
 • 5 gelatinblader + 1-2 ss vann
 • 5 ts Steviosa sukker (Får du ikke tak i Steviosa, som er et sunt og kalorifritt søtningsmiddel, kan du selvfølgelig bruke melis eller sukker istedet, men da trenger du mer enn enn 5 ts. 1 ts Steviosa tilsvarer ca. 25 gr sukker. Du kan lese mer om Steviosa under TIPS 1 nederst i dette innlegget. )
 • 1 ts vaniljesukker
 • 1 ts vaniljekonsentrat (kan erstattes med 1 ts vaniljesukker)
 • 1-3 ts limesaft (kan utelates)
 • 2 ts konditorfarge, evt. mer. (kan utelates)
 • 2-4 pasjonsfrukter pluss eventuelt søtningsmiddel
 • Karamellsaus, gjerne kjøpt ferdig på flaske, om du vil ha en søt saus i tillegg.

 

Slik gjør du:

Legg gelatinbladene i kaldt vann, de skal ligge i minst 5 minutter.

Ha bananer, kesam og yoghurt i en stor bolle og lag en fin mos med stavmikser. Bland inn Steviosa sukker, vaniljesukker og vaniljekonsentrat og smak om du vil friske opp smaken litt med noen teskjeer limesaft. Bland gul konditorfarge godt inn i røren hvis du ønsker mer farge på desserten.

Gi 1-2 ss vann et oppkok i en smørsmelter eller liten kasserolle. Ta de oppbløtte gelatinplatene opp av bløtevannet og legg dem over i det varme vannet, én etter en, slik at de løses helt opp. Rør dette godt inn i bananblandingen og sett det i kjøleskapet.

Pisk en myk krem av kremfløten og vend den inn i bananblandingen med en sleiv eller slikkepott. Gjør dette veldig forsiktig, slik at luftigheten i kremen bevares best mulig.

 

 

Ha banankremen over i en serveringsbolle eller i en fin form så den senere kan hvelves over på et serveringsfat (se TIPS 2 nederst i dette innlegget hvordan du gjør det). Sett banankremen i kjøleskapet i 1-2 timer for å stivne.

Ved servering tar du fruktkjøttet ut av pasjonsfruktene og legger det oppå banankremen, eller du kan ha det i en liten bolle eller mugge ved siden av så hver enkelt kan forsyne seg selv. Du bestemmer selv om du vil tilsette søtningsmiddel (Steviosa, melis, sukker eller flytende honning) til pasjonsfruktkjøttet.

Pynt med noe friskt grønt, for eksempel sitronmelisse eller mynte, og server gjerne karamellsaus i tillegg om du er glad i det søte!

Dette er en lett og luftig dessert som passer godt etter en litt tyngre middag. Sunn er den også, særlig hvis du bruker Steviosa som søtningsmiddel, så nyt den med god samvittighet!

 

 

Vel bekomme!

 

 

 

TIPS 1: Steviosa sukker er et naturlig søtningsmiddel som fremstilles av urten Stevia rebaudiana. Det ligner sukker både i utseende og smak, men er ca. fem ganger søtere. Det har ingen kalorier, påvirker ikke blodsukkeret og er heller ikke skadelig for tennene. Steviosa får du også kjøpt som pulver eller dråper, med eller uten smakstilsetning.

TIPS 2: Hvis du har en fin dessertform kan du la banankremen stivne i den før du hvelver den over på et fat. Skyll formen i kaldt vann før du heller i banankremen og setter den inn i kjøleskapet for å stivne. Før du skal hvelve desserten ut dypper du formen i nesten kokende vann i 3-5 sekunder. Du kan i tillegg føre en tynn kniv mellom formen og desserten slik at den løsner fra kanten, før du legger fatet du skal hvelve desserten over på oppå formen og snur det hele raskt rundt, slik at desserten sklir ned på serveringsfatet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *