HomeFROKOST Banankesam med chiafrø

Banankesam med chiafrø

Posted in : FROKOST, Frukt, Kaker og desserter, Lunsjretter, Melk og fløte, Små sunnheter, Syrnede melkeprodukter on by : tantemat Stikkord: , , , , , , ,

Banankesam med chiafrø er enkelt og raskt å lage, smaker godt og er sunt og mettende. Den kan spises som frokost, som et lite mellommåltid, til lunsj eller som dessert, litt avhengig av hvordan du serverer den og hva du topper den med. Tantemat har skrapt ut innholdet av en halv pasjonsfrukt, noe som gir litt syrlighet og passe med «knasing» til den myke banankesamen, og da passer den fint som en liten dessert. Hvis du vil spise den til frokost kan du tilsette frukt, nøtter, bær, granola, havregryn eller annet, så blir den enda mer mettende og full av næringsstoffer. Eller du kan bare ha i mer chiafrø enn det som står i oppskriften. Uansett er dette en lettspist liten rett som gir deg masse næringsstoffer og som du kan spise med verdens beste samvittighet (se TIPS til slutt i dette innlegget). Og med frukt både i kesamen og oppå, er du jo allerede langt på vei med «5 om dagen».

 

 

 

BANANKESAM MED CHIAFRØ

TID: 5 minutter (pluss natten over i kjøleskap for at chiafrøene skal få svelle)

Gir ca. 4 dl (2 porsjoner)

 

Du trenger:

 

 

  • 1 beger kesam original (3 dl)
  • 2 bananer
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1-2 ss chiafrø pr. porsjon (1,5-2 dl)

I tillegg kan du legge friske bær, frukt, granola eller nøtter oppå. Hvis du synes det er morsomt med mer farge på retten, kan du ha i noen dråper gul konditorfarge.

 

Slik gjør du:

Bruk en blender eller stavmikser og kjør bananer delt opp i mindre biter, vaniljesukker og kesam til en fin og jevn blanding.

Ha en så stor porsjon som du vil spise (1,5-2 dl) i en bolle og bland inn 1-2 ss chiafrø. Dekk til og la det stå i kjøleskapet natten over, slik at chiafrøene får svelle.

Før servering legger du det tilbehøret du ønsker på toppen, og så er det bare å nyte en velsmakende frokost, mellommåltid, lunsj eller dessert, med verdens beste samvittighet!

 

Vel bekomme!

 

 

 

TIPS: Både bananer og kesam er sunne matvarer, men chiafrøene er spesielt bra for deg. De inneholder masse fiber, protein, omega 3-fettsyrer, kalsium og antioksidanter, og er derfor veldig nyttig for deg om du trener. Det høye fiberinnholdet gjør at metthetsfølelsen varer lenge, og dermed kan de også virke slankende, hvis det er et tema. Hvis du vil vite mer om chiafrø, er det lurt å søke på nettet. Prøv med søkeordene «chiafrø sunt», så får du opp mange interessante treff! Prøv også å søke på «bananer sunt», så får du opp lenker som forteller deg om alle de sunne stoffene som bananer inneholder.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *