HomeKaker og desserter Sjokolademousse med mørk rom

Sjokolademousse med mørk rom

Posted in : Kaker og desserter, Sjokolade on by : tantemat Stikkord: , , , , , , ,

Det er lov å unne seg en god dessert en gang iblant, særlig hvis ingrediensene til og med er bra for helsen! Både sjokolade og kaffe er sterke antioksidanter som gjør godt for kroppen, og melkeprodukter og egg er næringsrike ingredienser med mange gode byggestoffer, så da er det bare sukkeret og den mørke rommen som ikke er helt «stueren» her. Til gjengjeld er de så viktig for smaken at de bare må være med. Det er nemlig mørk rom sammen med sjokolade og kaffe som gir den gode, voksne smaken til denne desserten!

På bildet under og i oppskriften ser du hva slags sjokolade Tantemat har brukt, men det går selvfølgelig også an å bruke andre typer, og eventuelt en blanding av mørk og lys sjokolade. Prøv deg gjerne frem med forskjellige typer og kombinasjoner, det er alltid morsomt å finne nye smaker! Pynten kan også varieres. Tørkede jordbær gir en syrlig kontrast til den mørke og fyldige sjokoladesmaken, mens multesyltetøy gjør smaksbildet mildere og rundere. Ellers går det også an å toppe moussen med frisk frukt eller bær, som mango, ananas eller bringebær, så får du andre og nye smaksopplevelser.

En fyldig og smaksrik dessert som dette passer etter en lett middag, men du kan også lage denne moussen kun for å ha noe godt til kaffen, om du har lyst til det! Den er rask og lettvint og kan serveres straks den er ferdig, men den kan også lages i stand i god tid før du skal bruke den, gjerne dagen før. Fyll den ferdige moussen i glass eller skåler, dekk godt til med plast og oppbevar dem i kjøleskapet. Husk bare å ta dem ut 15 minutter før de skal spises, så desserten får tid til å tempereres og smaken kommer bedre frem. Pynt med det du måtte ønske rett før servering.

SJOKOLADEMOUSSE MED MØRK ROM

TID: 25-30 minutter

Til 6-8 personer

Du trenger:

  • 150 gr mørk sjokolade (Tantemat har brukt 1 plate 54% mørk sjokolade (GuyLian) + en halv plate 70% mørk sjokolade (Eldorado økologisk sjokolade))
  • 1/2 dl sterk, svart kaffe (2 toppede ts pulverkaffe + vann)
  • 1/2 dl mørk rom
  • 3 eggeplommer
  • 3 dl kremfløte
  • 5 ss sukker
  • Multesyltetøy eller tørkede jordbær (eller frisk frukt eller bær etter eget valg) til pynt, pluss noen grønne blader (sitronmelisse eller mynte) om du har

Slik gjør du:

Brekk sjokoladen i mindre biter og smelt den i kaffen på forsiktig varme og rør det godt sammen. Trekk kasserollen fra platen.

Pisk fløten sammen med sukkeret til en myk krem og sett den i kjøleskapet så lenge.

Rør eggeplommene, én om gangen, inn i sjokolade- og kaffeblandingen. Rør deretter inn rommen slik at det blir en glatt og jevn blanding. Bland dette forsiktig inn i den piskede kremen, litt om gangen, slik at du får en luftig mousse.

Fordel moussen i fine glass eller skåler, pynt med tørkede jordbær, multesyltetøy eller frisk frukt eller bær og noen grønne blader, og desserten er klar til å nytes!

Vel bekomme!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *