HomeLunsjretter Ostesmørbrød med kalkunfilét

Ostesmørbrød med kalkunfilét

Posted in : Lunsjretter, Ost on by : tantemat Stikkord: , , , , , ,

Smeltet ost er kjempegodt, så hvorfor ikke oppgradere brødskiven du vanligvis tar til lunsj til et deilig ostesmørbrød? Ikke tar det særlig mye lenger tid enn bare å smøre seg en brødskive, heller, og har du brød som er noen dager gammelt er det ypperlig å bruke, for med varmebehandling i stekeovnen blir det som nytt igjen! Et ostesmørbrød kan forresten også lages i stekepanne. Ha litt smør i pannen og stek brødet på nesten middels varme, og husk å legge et tett lokk på, slik at osten smelter. Det vil ta 5-10 minutter, samme som ved varmebehandling i stekeovnen.

Hva slags type kjøttpålegg og ost du bruker kan varieres, så ta en titt i kjøleskapet og se om du har rester som passer, eller bruk ingrediensene som Tantemat har foreslått i oppskriften nedenfor. Server en frisk, grønn salat til, og du har en deilig og mettende lunsj.

Denne oppskriften er til 1 eller 2 personer, men skal du servere til flere er det bare å lage flere smørbrød.

 

 

 

OSTESMØRBRØD MED KALKUNFILÉT

TID: 10-15 min.

Til 1-2 personer

 

Du trenger:

 

 

  • 2 skiver grovt brød
  • 4 tykke skiver gul ost (Tantemat har valgt skivet Jarlsberg, men du kan også bruke Gouda, Gulost, Cheddar eller annet)
  • 4 skiver kjøttpålegg (her er det brukt Kalkunfilét med grovkvernet pepper, men du kan også bruke skinke, Salami eller annet)
  • Ca. 2 ts sennep (ca. 1 ts pr. brødskive). (Hvis du liker sennep med kraftig smak, er Dijon veldig godt her, men du kan også bruke andre typer som er søtere. Grov sennep kan du også bruke)
  • 1-2 ts tørket, knust oregano
  • Ved siden av ostesmørbrødet smaker det godt med en grønn salat med vinaigrette pluss noen søte, små tomater. Til en salat til inntil 4 personer, litt avhengig av hvor mye salat man liker å spise, holder det med 1 pose (65 gr) Baby leaf mix, som er en blanding av forskjellige små salatblader, eller du kan bruke tilsvarende mengde ruccola eller annen type salat. Husk å skylle salaten godt før bruk, selv om det står at den allerede er ferdig skyllet, og fjern eventuelle stygge blader. Kjør bladene i salatslynge eller klapp dem tørre med kjøkkenpapir, slik at vinaigretten fester seg bedre.

Vinaigretten finner du oppskrift på ved å trykke på følgende lenke: Enkel vinaigrette med balsamicoeddik. Du trenger 2-4 spiseskjeer av den. Noen få, små, søte tomater i tillegg gir både god smak og fin farge.

 

Slik gjør du:

Varm opp stekeovnen til 200ºC, eller du kan bruke stekepanne på nesten middels varme.

Smør sennep på brødskivene, legg 2 skiver kjøttpålegg oppå og så 2 skiver ost oppå der igjen. Strø 1/2-1 ts tørket, knust oregano på toppen.

Legg skivene på en bakepapirkledd stekeovnsplate …….

 

 

og sett dem inn på midterste rille i stekeovnen. Når osten er smeltet og flyter litt utover, det kan ta 5-10 minutter, avhengig av type ost, er ostesmørbrødet ferdig. Istedenfor stekeovnen kan du bruke en stekepanne. Smelt litt smør i pannen på nesten middels varme og legg smørbrødet i. Legg tett lokk på pannen og la det stå til osten er smeltet, 5-10 minutter. Server det straks, mens det er varmt, med grønn salat og tomater ved siden av.

En kopp god te, gjerne rooibos eller grønn te, smaker nydelig til det varme ostesmørbrødet!

 

 

Vel bekomme!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *