HomeTilbehør Salater Grønn salat (som passer til alt)

Grønn salat (som passer til alt)

Comments : 2 Posted in : Salater, Tilbehør on by : tantemat Stikkord: , , , , , ,

En helt enkel, grønn salat passer til «alt» og er raskt og superenkelt å lage. Til fire personer trenger du i  utgangspunktet bare et par poser (tilsammen 150-200 gram) med blandede, små salatblader og en god vinaigrette. Det eneste du trenger å gjøre er å skylle bladene godt i kaldt vann, plukke vekk eventuelle stygge blader og så kjøre dem i en salatslynge eller klappe dem tørre med kjøkkenpapir før du like før servering blander inn noen spiseskjeer vinaigrette, som du også lager på få minutter. Lenke til vinaigretten finner du lenger ned i dette innlegget.

En enkel salat som dette, som i utgangspunktet består kun av diverse typer – gjerne unge – salatblader, er kjempegod som den er, men kan selvfølgelig også tilsettes mye annet godt om du vil ha litt mer farge og forskjellige smaker i tillegg. Under TIPS til slutt i dette innlegget finner du forslag til mange forskjellige ingredienser som kan legges til.

På bildene i dette innlegget ser du den enkle salaten med noen få ekstra ingredienser, nemlig tomat, paprika, vårløk og agurk, pyntet med blomst og blader fra blomkarse. Sistnevnte har en litt pepperaktig smak som Tantemat synes passer ekstra godt i denne grønne salaten, enten den skal være til fisk eller kjøtt.

 

 

 

GRØNN SALAT (SOM PASSER TIL ALT)

TID: 15-20 minutter

 

Til 4 personer

 

Du trenger:

 

 

 • 1 pk Baby leaf mix (65 gr)
 • 1 pk ruccola (50 gr)
 • 2-4 stk vårløk
 • 1/2 rød paprika
 • 6-8 små, søte tomater
 • 4-5 cm agurk
 • 4-6 ss balsamico-vinaigrette (for oppskrift, se lenken: Enkel vinaigrette med balsamicoeddik.

 

Slik gjør du:

Start med å lage vinaigretten, så den kan stå og utvikle smak mens du gjør klar ingrediensene til salaten.

Skyll salatbladene godt og fjern eventuelle stygge blader. Kjør bladene i en salatslynge eller klapp dem tørre med kjøkkenpapir.

Skyll og rens alle grønnsakene godt. Del vårløken i 1/2 cm ringer og skjær agurken i tynne skiver som du igjen deler i fire eller i staver. Fjern frøene fra paprikaen og del den i mindre biter. Del tomatene i båter.

Ha salatbladene i en stor bolle og bland inn vinaigretten. Ha dem over på et fat eller i en bolle og fordel de andre ingrediensene oppå. Pynt med spiselige blomster, om du har, og så er salaten klar for servering!

 

 

Vel bekomme!

 

 

 

 

TIPS: Har du lyst til å «bygge på» en enkel grønn salat, er det bare å tilsette det du liker og som du synes passer til retten du skal ha den til. Du kan lage den med tomater, paprika, vårløk og agurk som foreslått i oppskriften over, eller du kan bruke en masse andre forskjellige grønnsaker, bær og/eller frukt, og gjerne også blomster eller urter fra hagen, terrassen eller naturen. Listen er lang, så ta en titt på forslagene under, så finner du kanskje noe du har lyst til å prøve:

 

Grønnsaker: sukkererter, rødløk, reddiker, asparges, avocado eller chili.

Bær: ferske bringebær, blåbær eller jordbær.

Frukt: pære, appelsin, eple, nektarin, kiwi, ananas (frisk eller hermetisk) eller mango.

Urter: blader fra blomkarse, ringblomst, persille eller sitronmelisse. Du kan også bruke blomster fra blomkarse, ringblomst, prestekrage, kløver, geitrams, fioler eller stemor (men ikke bruk blomster fra planter som kommer fra gartneri/hagesenter og kun er ment for dekorasjon).

Noen ganger er det godt med ost i salaten, for eksempel revet Parmesan eller biter av blåmuggost eller Feta. Valnøtter passer også i en salat.

 

Som du skjønner er det egentlig ingen grenser for hva du kan ha i, det er din egen smak som avgjør, så det er bare å prøve seg frem og se om du kan finne nye og spennende kombinasjoner!

En salat bør serveres straks den er blandet med vinaigretten. Begynn gjerne med å blande salatbladene med dressingen og anrett det på et fat. Fordel de andre ingrediensene oppå, pynt med spiselige blomster, om du har, og server straks.

2s COMMENTS

2 thoughts

  • tantemat
   mai 19, 2021 at 8:51 am

   Hei, May-Rita! Vitamininnholdet varierer med hvilken type salat du bruker, så mitt beste tips er at du ser på salatpakningen og finner vitamininnholdet der. Hva slags salat som er i en pakning med blandet salat kan også variere, så å se på pakningen er det beste. Utover det er det alltid svar å finne ved å google «vitamininnhold i crispisalat», for eksempel, da vil du nok få opp mange lenker med mye informasjon. Lykke til! Hilsen Tantemat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *