HomeKaker og desserter Frukt Mango-ostekrem med mangosaus

Mango-ostekrem med mangosaus

Posted in : Frukt, Kaker og desserter on by : tantemat Stikkord: , , , , , ,

Mango er en søt-syrlig frukt som er anvendelig til mye, ikke minst til å lage dessert av. Blandet med nøytral kremost og pisket fløte blir det en luftig fromasj, og til å understreke den deilige mangosmaken er det enkelt å kjøre en mangofrukt med stavmikser eller i blender, så har du en frisk og fruktig saus, eller coulis, som det også kalles, til. Er frukten god og søt er det ikke nødvendig å tilsette søtningsmiddel, men der må du selv smake deg frem til hvordan du vil ha den.

Når du skal lage denne desserten er det viktig å velge en mango som er så søt som mulig, så velg gjerne frukt som begynner å se overmoden ut. Det kan være litt vanskelig når det gjelder mango, for når de begynner å bli ordentlig myke kan de fort også være overmodne og ødelagt, så Tantemat kjøper alltid minst én ekstra for sikkerhets skyld. Om begge er gode og du dermed har en til overs er ikke det noe problem, da kan du bare skjære den opp i små biter og pynte desserten med, eller kanskje lage ekstra mye saus.

Denne desserten, og særlig sausen, får en fin gulfarge, så dermed gjør den seg ekstra godt i påsken. Tantemat har ikke tilsatt noe farge, så den du ser på bildene er den naturlige, men om du vil kan du ha i konditorfarge til du får den så påskegul som du bare ønsker.

Først kommer oppskriften på mango-ostekremen, deretter oppskriften på mangosausen.

 

 

 

MANGO-OSTEKREM MED MANGOSAUS

TID: 30-40 minutter pluss 1-2 timer til å stivne i kjøleskapet

Til 6-8 personer

 

Mango-ostekrem:

Du trenger:

 

 

  • 1 mango (ca. 250 gr ferdig renset fruktkjøtt)
  • 1 Philadelphia original (200 gr)
  • 100 gr sukker (gjerne rårørsukker)
  • 4 plater gelatin
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ts vaniljesukker
  • Eventuelt 2 ts gul konditorfarge eller mer

 

Slik gjør du:

Legg gelatinplatene til bløting i kaldt vann, de skal ligge i minst 5 minutter.

Rens mango (se lenken Hvordan skrelle mango på en enkel måte) og del den opp i mindre biter.

 

 

Kjør den til fin mos med stavmikser før du tilsetter Philadelphia-ost, sukker og vaniljesukker og kjører det sammen til en fin og jevn blanding. Hvis du ønsker en ordentlig påskegul dessert, kan du blande inn 2 ts gul konditorfarge eller mer, til du har fått ønsket farge. Husk at mango- og osteblandingen også skal blandes med pisket kremfløte, så den trenger litt ekstra gulfarge siden den blir blekere når den blandes med kremen.

La 2 ss vann få et oppkok i en smørsmelter eller liten kasserolle, ta de oppbløtte gelatinbladene opp fra det kalde vannet og ha dem over i det varme, ett om gangen, og la det løses opp før du har i det neste, til alle er helt oppløst i det varme vannet. Bland det godt inn i mango- og osteblandingen og sett den i kjøleskapet.

Pisk en myk krem av kremfløten og bland den forsiktig inn i mango- og osteblandingen, litt om gangen.  Bruk en sleiv eller en slikkepott til å vende den forsiktig inn med, slik at du beholder luftigheten i den piskede kremen.

 

 

Ha mango-ostekremen over i en serveringsbolle, eller ha den over i en fin form slik at du kan hvelve den over på et serveringsfat når den er stivnet. Hvis du velger å fylle den i en form for senere å hvelve den, så husk å skylle formen med kaldt vann før du heller mango-ostekremen i den. La desserten stå i kjøleskapet i 1-2 timer, til den er helt stivnet. (Under TIPS til slutt i dette innlegget får du forklart hvordan du hvelver den ut av formen).

 

 

 

Mangosaus (mango-coulis).

Du trenger:

 

 

  • 1-2 godt modne mango (Tantemat synes én mango er nok, men du kan også bruke to). Mangoen er søtere desto mer moden den er, så Tantemat har valgt en mango som har jevn guloransje farge, er myk og begynner å bli skrukkete.
  • Sukker, melis eller flytende honning etter smak.

 

Slik gjør du:

Rens mangoen(e) og kjør til fin mos med stavmikser. Tilsett søtningsmiddel om du synes det er nødvendig.

 

Pynt den ferdige mango-ostekremen med noe av mangosausen og grønne blader av sitronmelisse eller mynte, samt eventuelt biter av frisk mango, og server resten av sausen ved siden av. Den delikate og luftige desserten passer fint etter en lammemiddag i påsken (eller når som helst ellers på året)!

 

 

Vel bekomme!

 

 

 

 

TIPS: Slik hvelver du mango-ostekremen ut av formen: Fyll skikkelig varmt vann i oppvaskkummen og dypp formen 2-4 sekunder i vannet. I tillegg kan du også løsne mango-ostekremen fra kanten rundt med en tynn og skarp kniv. Legg serveringsfatet oppå dessertformen og snu det hele raskt rundt, slik at desserten sklir ned på dessertfatet. Så er den klar for pynting og servering!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *