HomeHovedretter Fisk Laksesalat med ananas og egg

Laksesalat med ananas og egg

Posted in : Fisk, Hovedretter, Laks og ørret, Salater on by : tantemat Stikkord: , , , , , , , , , , , ,

Laks og 17. mai hører sammen, og en god og frisk salat er noe alle kan like. I denne salaten spiller søt og syrlig ananas på lag med det myke og litt fete laksekjøttet, og egg gir umamismak og tilfører ekstra proteiner slik at det blir en mettende middagssalat. Server den som hovedrett, med chilipesto, en grønn pesto eller dressing som smakfullt følge, eller ha den som én av flere retter på et buffébord. Den er aller best nylaget, med nystekt, lun laks og nykokte egg, men den kan også serveres kald, så velg det som er mest praktisk for deg som vertinne. Det som er viktig å huske på, er at salaten bør vendes med vinaigretten så nært opptil servering som mulig for at den skal se fresh og fin ut.

Ønsker du å lage tilbehør til salaten selv, kan du søke på «pesto» på Tantemat, så finner du mange forskjellige oppskrifter. Chilimarmelade er også godt følge til, særlig om du liker litt sting, eventuelt kan den blandes med litt rømme. Også den finner du oppskrift på på Tantemat. Å ha flere typer tilbehør til kan være morsomt, så har både du og gjestene noe å velge blant. Om du ikke ønsker eller har tid til å lage tilbehøret selv, kan du ha en kjøpt dressing til, for eksempel Thousand Island.

 

 

 

LAKSESALAT MED ANANAS OG EGG

TID: 30-40 minutter

Til 4 personer

 

Du trenger:

 

 

 • 300-400 gr laksefilet uten skinn og ben, gjerne Salmalaks eller lignende, pluss salt, pepper og sitronpepper til å krydre med og 2 ss smør til å steke i
 • 2 egg
 • 3/4-1 hode issalat
 • 1 liten potte persille
 • 1 liten potte sitronmelisse
 • 1 liten boks ananas i biter
 • 1 pk sukkererter eller sugar snaps
 • 1/2 bunt asparges
 • 1 rød paprika (gjerne spisspaprika, som er litt søtere)
 • 1 rød chili (kan utelates)
 • 1/4 rødløk
 • 6 cm agurk
 • 10 små, søte tomater
 • 5-6 ss balsamico-vinaigrette (klikk på lenken Enkel vinaigrette med balsamicoeddik for oppskrift)

 

Slik gjør du:

Hardkok eggene (10 min.) og del dem opp i båter.

Sil saften fra ananasboksen og del issalaten opp i mindre biter. Rens paprika for frø og hvite hinner og del opp i mindre biter. Knekk av den nederste, seige enden av aspargesen og del den opp i passe lengder.

Rens løken og del den i tynne skiver. Rens sukkererter/sugar snaps ved å trekke av den seige tråden på toppen og del dem opp i mindre biter. Skjær agurken i skiver som du igjen deler i 2-4 deler. Rens chilien for frø og skjær den opp i tynne strimler. Del tomatene i små båter.

Plukk bladene av sitronmelissen og persillen.

Skjær laksen i skrå, 1 cm tykke skiver som du igjen deler i to, og krydre godt med salt, pepper og sitronpepper på begge sider. Stek skivene raskt på begge sider i godt varm panne, slik at de får fin farge, men ikke blir gjennomstekt, da blir fisken tørr.

 

 

Når alle ingrediensene er kuttet og klare har du alt, bortsett fra laks og egg, i en stor salatbolle og blander inn balsamico-vinaigrette. (Det er viktig at salaten blandes nært opptil servering. Blir den stående lenge med vinaigretten vil de grønne bladene falle sammen og den ser ikke fresh ut). Ha salaten over på et serveringsfat og legg laks og egg på toppen.

Server salaten med chilipesto og/eller en grønn pesto ved siden av. Chilimarmelade, eventuelt blandet med litt rømme, smaker også nydelig til, for den som liker litt ekstra smak! For deg som velger en kjøpedressing til, kan Thousand Island være et valg.

 

 

Vel bekomme!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *