HomeGODE RÅD Hvordan skjære ut appelsinfileter

Hvordan skjære ut appelsinfileter

Posted in : GODE RÅD on by : tantemat Stikkord:

Av og til er det finest å bruke kun filetene, som det kalles, av appelsin, som for eksempel i en fruktsalat eller om du skal ha appelsin som tilbehør til en middag. Se for eksempel lenken Andebryst med fruktig tilbehør og sursøt saus. Det er ikke vanskelig, men krever litt «finarbeid», som du kan se av bildet og forklaringen i dette innlegget.

 

 

HVORDAN SKJÆRE UT APPELSINFILETER

 

Skjær ut skinnfrie båter av appelsinene ved å ….

DSC_8664

skjære av begge endene på appelsinen først, litt ned i fruktkjøttet. La appelsinen stå på høykant på en fjøl mens du skjærer av skallet på sidene med en skarp kniv. Pass på at du skjærer helt inn i fruktkjøttet. Når du har skrellet hele appelsinen på denne måten, skjærer du ut én og én appelsinbåt, innimellom de hvite hinnene, slik at du sitter igjen med rene appelsinfileter med kun fruktkjøtt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *