20 august, 2019
Hvordan lage smør- og meljevning (beurre manié)

Beurre manié er en smør- og meljevning som brukes til å jevne sauser, supper eller hjemmelaget ertepuré med, og som lettere gir et klumpfritt resultat. Smøret må være mykt og romtemperert, da er det enklere å blande det med melet. Forholdet er like deler smør og mel, det vil si 1 spiseskje smør til 1 spiseskje hvetemel.
Denne oppskriften nok til å jevne ca. 1 liter saus, litt mer suppe eller litt mindre puré, avhengig av konsistensen/tykkelsen du ønsker på de forskjellige. Om du får smør- og meljevning til overs, kan den fryses ned for senere bruk.
SMØR- OG MELJEVNING (BEURRE MANIÉ)
Du trenger:
- 2 ss romtemperert smør
- 2 ss hvetemel
Slik gjør du:
Ha mykt, romtemperert smør og mel i en liten bolle og bruk en gaffel til å gni smøret inn i melet med…..
til det er jevnt blandet og har fått pastakonsistens.
Bland 1 teskje om gangen i det som skal jevnes, og visp eller rør det helt ut før du har i neste teskje. Fortsett til du har fått passe tykkelse (suppe, saus eller puré).
Kok forsiktig i 5 minutter etterpå, for å få bort melsmaken.