HomeGODE RÅD Hvordan lage smør- og meljevning (beurre manié)

Hvordan lage smør- og meljevning (beurre manié)

Posted in : GODE RÅD on by : tantemat Stikkord: ,

Beurre manié er en smør- og meljevning som brukes til å jevne sauser, supper eller hjemmelaget ertepuré med, og som lettere gir et klumpfritt resultat. Smøret må være mykt og romtemperert, da er det enklere å blande det med melet. Forholdet er like deler smør og mel, det vil si 1 spiseskje smør til 1 spiseskje hvetemel.

 

Denne oppskriften nok til å jevne ca. 1 liter saus, litt mer suppe eller litt mindre puré, avhengig av konsistensen/tykkelsen du ønsker på de forskjellige. Om du får smør- og meljevning til overs, kan den fryses ned for senere bruk.

 

 

SMØR- OG MELJEVNING (BEURRE MANIÉ)

 

Du trenger:

  • 2 ss romtemperert smør
  • 2 ss hvetemel

 

Slik gjør du:

Ha mykt, romtemperert smør og mel i en liten bolle og bruk en gaffel til å gni smøret inn i melet med…..

 

 

til det er jevnt blandet og har fått pastakonsistens.

 

 

Bland 1 teskje om gangen i det som skal jevnes, og visp eller rør det helt ut før du har i neste teskje. Fortsett til du har fått passe tykkelse (suppe, saus eller puré).

Kok forsiktig i 5 minutter etterpå, for å få bort melsmaken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *