Pastinakkrem

Posted in : Grønnsaker, Tilbehør on by : tantemat Stikkord: , ,

Vi er ikke så vant til å bruke pastinakk her i Norge, men det er en rotfrukt med en fin smak som fortjener å bli brukt oftere. En myk pastinakkrem er nydelig tilbehør til andebryst, men den kan også brukes til andre kjøttretter eller for eksempel stekt fisk. Enkel å lage er den også, men koking av pastinakken kan ta litt tid, avhengig av om den er årets nye eller om den er fra høsten ifjor. Da Tantemat laget denne pastinakkremen tok det nesten 50 minutter å koke den mør, men det kan altså ta endel kortere tid om pastinakken er fersk. Det er bare å følge med underveis og prøve med en spiss kniv om den er ferdig. Om du vil spare tid den dagen du skal servere den, kan du lage pastinakkremen ferdig i god tid og fryse den ned, så er det bare å tine den i kjøleskapet natten over og varme den forsiktig opp under jevnlig omrøring før servering.

 

 

 

PASTINAKKREM

TID: Kan ta inntil 1 time

Til: 4 personer

 

Du trenger:

 

 

  • 1 kg pastinakk
  • 70 gr romtemperert smør
  • Ca. 1 dl kremfløte
  • 1/2-2 ts salt
  • Ca. 1/4 ts sort pepper

 

Slik gjør du:

Skrell pastinakkene og del dem opp i mindre biter. Ha dem i en kasserolle og fyll på så mye kaldt vann at det står såvidt over. Kok opp og la koke under lokk til pastinakken er helt mør. Koketiden kan variere, så prøv med en spiss kniv underveis om den er ferdig. Når den er helt mør tømmer du av kokevannet og lar den dampe av. Bruk stavmikser og kjør pastinakken til den har fått en fin og kremaktig konsistens. Rør inn det romtempererte smøret og deretter fløte til passe konsistens. Det kan være at du trenger litt mer eller mindre enn det som står i oppskriften. Smak til med salt og pepper.

Pynt med noe grønt og en blomst om du har, så er den klar for servering!

 

Denne pastinakkremen er nydelig tilbehør i oppskriften Andebryst med appelsinsaus, pastinakkrem og spinat, men den kan også serveres til andre typer kjøtt eller til stekt fisk, det er bare å prøve seg frem og finne ut hva du liker.

 

Vel bekomme!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *