HomeHovedretter Ovnsbakte kyllingbryst med fargerike grønnsaker og fetaost

Ovnsbakte kyllingbryst med fargerike grønnsaker og fetaost

Posted in : Hovedretter, Kjøtt, Kylling/høne/kalkun on by : tantemat Stikkord: , , ,

I denne middagsretten er det masse gode og fargerike grønnsaker, og det er en stor porsjon som er rikelig til to personer. Dermed er det heller ikke nødvendig med ekstra tilbehør som pasta, potetmos eller brød til, men om du ønsker det er det selvfølgelig ingen ting i veien for at du kan ha det ved siden av. Isåfall kan du velge å redusere mengden av grønnsaker noe, for eksempel ta 3 paprika istedenfor 6 samt noen færre løk. Og for den som ikke er like glad i chili som det Tantemat er, er det bare å redusere mengden av den, eller eventuelt utelate den helt. Basilikumpesto eller en annen grønn pesto, aller helst hjemmelaget, smaker nydelig til, men du kan selvfølgelig også bruke en ferdig kjøpt. Har du lyst til å lage den selv kan du søke på pesto på Tantemat, så kommer det opp mange forskjellige oppskrifter. Og får du noe til overs, er det bare å fryse det ned, så har du til senere bruk også.

Denne retten trenger litt tid i stekeovnen siden den bakes på lav varme, men resultatet blir freshe grønnsaker som fremdeles har tyggemotstand og gode og saftige kyllingbryst, så den er absolutt verdt å vente på!

Enkel å lage er den også; grønnsakene skal inn i ovnen først, og så skal kyllingbrystene legges oppå og bakes med den siste tiden i stekeovnen, som forklart i oppskriften under.

 

 

 

 

OVNSBAKTE KYLLINGBRYST MED FARGERIKE GRØNNSAKER OG FETAOST

TID: Ca. 1 1/2 time

Til 2 personer

 

 

Du trenger:

 

 

 • 2 kyllingbryst à ca. 200 gr
 • Ca. 1/2 ts sort, nykvernet pepper
 • Ca. 1 ts salt
 • 1/2-1 ts tørket, knust estragon
 • 1 ss olje + 1 ss smør til å brune kyllingbrystene i
 • 2 grønne paprika
 • 2 røde paprika
 • 2 gule paprika
 • 8 små rødløk
 • 2 røde chili (kan utelates)
 • 16 sorte oliven (helst uten sten)
 • 3 fedd hvitløk
 • 75 gr fetaost
 • 1/4 dl nypresset sitronsaft
 • 1/2 dl god olivenolje

 

Slik gjør du:

Varm opp stekeovnen til 140ºC.

Rens paprika og chili for frø og hvite hinner. Skjær paprika i mindre biter og chili i tynne strimler. Ta skallet av rødløken og del den i to. Rens hvitløksfeddene og skjær dem i tynne skiver. Ha alle de oppdelte grønnsakene i et ildfast fat sammen med med oliven. Fordel olje og sitronsaft over og bland godt. Sett fatet inn på midterste rille i stekeovnen og la grønnsakene bakes i 40 minutter, og mens de står der gjør du klar kyllingbrystene og deler opp fetaosten.

Krydre kyllingbrystene på begge sider med salt, pepper og estragon. Ha smør og olje i stekepannen på god varme og la smøret bruse fra seg før du legger i kyllingbrystene og lar dem bli fint gyllenbrune på begge sider. Ta dem opp av pannen og legg dem til side inntil videre, de skal inn i ovnen på toppen av grønnsakene når de har stått i 40 minutter. Del fetaosten i terninger og sett dem til side, de skal legges oppå grønnsakene like før servering.

 

 

Når grønnsakene har stått i ovnen i 40 minutter legger du de brunede kyllingbrystene på toppen og lar det hele stå i stekeovnen i 25 minutter, til kyllingbrystene er gjennomstekt. Ta dem ut av ovnen (men la grønnsakene fortsatt stå), legg dem over på en fjøl og la dem hvile i 5 minutter før du skjærer dem i skiver. Ta fatet med grønnsakene ut av ovnen og legg kyllingbrystene oppå. Fordel fetaosten utover grønnsakene, og så er maten klar for servering!

Til denne kylling- og grønnsaksretten passer det veldig godt med hjemmelaget basilikumpesto eller en annen grønn pesto. Du kan også sette frem en god extra virgin olivenolje eller en sitronolje, og husk også (flak)salt og pepperkvern, så hver enkelt kan krydre på egen tallerken etter smak og behag. Om du vil, kan du også servere pasta, potetmos eller nystekte baguetter eller annet ferskt brød med smør til. Har du grønne, friske urter, som for eksempel persille og/eller estragon å strø oppå ved servering, vil det både smake godt og se pent ut!

 

 

Vel bekomme!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *