26 november, 2019
Hvordan skålde, flå og dele opp tomater på en enkel måte
Posted in : GODE RÅD on by : tantemat Stikkord: hvordan fjerne skinnet fra tomater, hvordan skålde tomater
Slik skålder og flår du tomater, fjerner frøene og deler dem opp.
Skjær et lite kryss i skinnet på toppen av tomatene.
Kok opp en kasserolle med så mye vann at det vil dekke tomatene. Når vannet fosskoker trekker du kasserollen fra platen og legger tomatene oppi vannet……
og lar dem ligge der i noen sekunder, til du ser at skallet begynner å løsne. Tøm av vannet og skyll tomatene under iskaldt vann.
Dra det løsnede skinnet av tomatene.
Del tomatene i to, og så hver halvdel i 4 skiver på langs. Fjern frøene, gjerne ved hjelp av en teskje (og ta gjerne vare på innholdet og frys det ned til senere bruk, se TIPS til slutt i dette innlegget) ….
og del opp tomatkjøttet i passe biter. Husk å skjære bort stilkfestet på tomatene, slik du ser på bildet under.
TIPS: Innholdet som du skraper ut av tomatene kan du bruke til å lage tomatsuppe av. Oppskrift på den finner du under lenken Tomatsuppe (restemat).