HomeKaker og desserter Cocosa- og sjokoladekake

Cocosa- og sjokoladekake

Posted in : Kaker og desserter, Sjokolade on by : tantemat Stikkord: , , , , , , ,

Til jul er det lov å unne seg noe skikkelig godt, for eksempel en Cocosa- og sjokoladekake, som er en sunnere variant av Delfia-kake. Cocosa extra virgin, som brukes i stedet for Delfia-fett i denne oppskriften, er godt brennstoff for kroppen og har en fin kokossmak som passer til mørk sjokolade, som også er bra for kroppen! En konfektkake som denne kan fylles med litt av hvert, men Tantemat synes Per-kjeks må være med, i tillegg til ekte marsipan og gelehjerter eller -topper. Tørkede jordbær som pynt gir både syre, sødme og balanse mot den fyldige sjokoladesmaken, samtidig som det ser fint ut! Bruk gjerne økologiske ingredienser i denne kaken, det gir ekstra sunnhetsbonus!

En bra ting med denne kaken er at den er veldig holdbar. Med en tett plastpose rundt formen holder den seg i kjøleskapet i minst to uker, men god som den er blir den nok borte lenge før den tid!

Dette er en mektig kake med mange kalorier, men til gjengjeld holder det med bare en tynn, liten skive ved siden av en kopp god kaffe! Det er jul bare én gang i året, så nyt den med god samvittighet!

 

 

 

COCOSA- OG SJOKOLADEKAKE

TID: 40-50 minutter + noen timer i kjøleskapet for å stivne, gjerne natten over.

Nok til minst 16 kakestykker

 

Du trenger:

 

 

  • 250 gr Cocosa extra virgin
  • 250 gr 70% mørk sjokolade
  • 2 egg
  • 1,5 dl sukker

Til fyll:

  • Per-kjeks
  • Ekte marsipan
  • Tørkede jordbær
  • Gelehjerter eller geletopper

 

Slik gjør du:

Hakk sjokoladen grovt.

La Cocosa-oljen smelte på forsiktig varme. Trekk kasserollen fra platen, ha i den hakkede sjokoladen og la den smelte i oljen. Bland det godt sammen og la det avkjøles litt.

Pisk en lett eggedosis av egg og sukker og vend den inn i Cocosa- og sjokoladeblandingen.

 

Fylling av kaken:

Kle en brødform som rommer minst 1 liter med bakepapir (se bildet under), så blir det enklere å få kaken ut av formen når du skal skjære skiver av den. Fyll ca. 1/3 av sjokoladeblandingen i formen og legg Per-kjeks oppå.

 

 

Fyll på et nytt lag av sjokoladeblandingen og legg skiver av marsipan og noen gelehjerter eller -topper oppå.

 

 

Hell resten av sjokoladelandingen over, og ….

 

 

trykk frysetørkede jordbær og gelehjerter eller -topper litt ned i sjokoladen. Store jordbær kan skjæres opp i tynnere skiver, om du vil.

Trekk en plastpose utenpå formen, sett på en klype slik at det blir tett og sett den i kjøleskapet til sjokoladekaken er stivnet. Den må gjerne stå natten over, slik at den får «satt seg» ordentlig.

 

Skjær opp tynne skiver av kaken til servering. Bruk en skarp kniv dyppet i varmt vann, så glir kniven lettere gjennom og du får fine skiver!

Server med en kopp rykende varm kaffe til, og nyt øyeblikket!

 

Vel bekomme!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *