HomeForretter Fløyelsmyk grønn suppe

Fløyelsmyk grønn suppe

Posted in : Forretter, Supper on by : tantemat Stikkord: , , , , ,

Denne fløyelsmyke suppen ble til fordi Tantemat hadde en agurk og rester av brokkoli liggende som måtte brukes opp, og sammen med matvarer som ofte befinner seg i de fleste hjem ble de til en suppe. Denne «restesuppen» har en mild og myk smak som både små og store kan like og kan passe som forrett til hva som helst. Med en god topping kan den til og med serveres til fest. Noen krepsehaler fra lake og et  lite dryss av persille passer perfekt, men du kan også velge reker, ferske eller fra lake, eller strimler av røkt ørret eller laks. Den kan også spises som den er, uten noen topping. Raskt går det også, beregn ca. en halv time, og du har forrett til 6-8 personer. Skal du ikke spise den samme dag, tåler den godt å fryses.

 

 

 

FLØYELSMYK GRØNN SUPPE

TID: Ca. 1/2 time

Til 8-10 personer

 

Du trenger:

(I tillegg til det du ser på bildet under trenger du også matfløte, salt og pepper):

 

 

 • En bit brokkoli, ca. 250 gr
 • 1 stor agurk (ca. 400 gr)
 • 4 små mandelpoteter
 • 1 stor eller 2 små sjalottløk
 • 1 ss finhakket, fersk ingefær
 • 2 hvitløksfedd
 • 1 terning grønnsaksbuljong
 • 3 dl matfløte
 • 3-4 dl vann
 • 1-1 1/2 ts kvernsalt eller flaksalt
 • Ca. 1/4 ts pepper (sort eller hvit)

 

Slik gjør du:

Skyll brokkoli og agurk godt. Kutt brokkolien opp i buketter. Skjær bort den nederste, seige delen av stilken og skrell av det tykke skallet et stykke oppover. Del brokkolistilken og agurken i biter. Skrell mandelpotetene og del dem i biter. Rens og hakk sjalottløken. Skrell ingefær og hvitløksfedd og finhakk dem. Smuldre buljongterningen.

 

 

Ha alle ingrediensene til suppen i kasserollen, inklusive matfløte og vann. Bruk gjerne vannet til å skylle fløteboksen med. Du trenger 3-4 dl, det skal være så mye at vann og fløte tilsammen nesten dekker grønnsakene. Kok opp, senk varmen og la det koke under lokk til grønnsakene er møre, 15-20 minutter.

Ha suppen over i en blender eller bruk stavmikser og kjør til den er jevn og fin. Ha suppen tilbake i kasserollen og la den få et oppkok. Smak til med salt og pepper.

 

Server suppen varm, med krepsehaler og litt grønt fra persille som topping, og du har en himmelsk forrett! Husk at du også kan bruke reker eller strimler av laks eller ørret som topping, eller ganske enkelt spise den som den er!

 

 

Vel bekomme!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *