HomeHovedretter Fisk Stekt laks med paprika, chili og stjerneløk

Stekt laks med paprika, chili og stjerneløk

Posted in : Fisk, Hovedretter, Laks og ørret on by : tantemat Stikkord: , ,

Denne middagen er veldig enkel å lage, med få ingredienser og rask varmebehandling. Tantemat elsker chili, så i denne oppskriften er det brukt rikelig av den, men om du er skeptisk til det eller skal servere til små barn, går det an å redusere mengden eller utelate den helt. Det blir ikke helt den samme retten, men god allikevel. Varmebehandlet paprika blir nemlig full av sødme, og det er jo noe alle kan like! I tillegg er fisken her krydret med Wasabi og sesam, noe som gir en annerledes og litt eksotisk smak.

Som tilbehør smaker det aller best med hjemmelaget Basilikumpesto, men om du ikke har det kan du selvfølgelig også bruke ferdig kjøpt pesto. Pasta passer også utmerket til, men er ikke nødvendig, så det er helt opp til deg og hva du foretrekker.

 

 

 

 

STEKT LAKS MED PAPRIKA, CHILI OG STJERNELØK

TID: 40-45 min.

Til 4 personer

 

Du trenger:

 

 

Til: Laksen

 • 800 gr laksefilet (Salma eller vanlig laksefilet uten skinn og ben)
 • Salt
 • Sort pepper
 • Ca. 1/4 ts Wasabi og sesam på begge sider av hvert laksestykke
 • 2-3 ss smør

 

Til: grønnsakene

 • 2 røde paprika
 • 2 grønne paprika
 • 2 gule paprika
 • 4 røde chili (mengden kan reduseres eller den kan utelates helt)
 • 8 små, røde stjerneløk (kan erstattes av 2 små rødløk)
 • 2 ts sukker
 • 2-3 ss smør

 

Slik gjør du:

Sett ovnen på 65ºC, slik at laksen kan settes inn og holdes varm mens du raskt steker grønnsakene like før servering.

Skyll paprika og chili godt og fjern frø og hvite hinner. Del paprikaen opp i mindre biter og strimle chilien. Rens løk og del opp i tynne båter. Sett grønnsakene til side mens du deler opp og steker laksen.

Skjær laksen i ca. 2 cm skiver på skrå. Krydre begge sider av lakseskivene med et dryss av salt og pepper samt Wasabi og sesam. Smelt smøret i en stekepanne på god varme og vent til det begynner å bli brunt. Legg i lakseskivene og stek dem raskt på begge sider. Pannen skal være så varm at fisken får fin farge før den snus og stekes raskt på den andre siden. Det er viktig at laksen ikke blir helt gjennomstekt, da vil den bli tørr! Legg fisken over i et ildfast fat etter hvert som den blir ferdig stekt. Når alle er ferdig setter du fisken inn i stekeovnen slik at den holder seg varm mens du gjør klar grønnsakene.

Smelt smøret på noe over middels varme i en vid kasserolle eller stekepanne med høye kanter. Ha i både paprika, chili og løk og strø over sukkeret. Rør i grønnsakene slik at alt blir jevnt varmebehandlet, det skal ikke ta mer enn et halvt til ett minutt. Det er viktig at du avslutter mens grønnsakene ennå er sprø og freshe, slik at de ikke får for mye varme og blir myke og faller sammen, men fremdeles har tyggemotstand.

 

Server stekt laks og grønnsaker straks de er ferdig, og ha basilikumpesto ved siden av. Pasta til er valgfritt! Og husk å sette frem (flak)salt og pepperkvern, så hver enkelt kan etterkrydre på egen tallerken om de ønsker det!

 

 

 

Vel bekomme!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *