HomeTilbehør Grønnsaker Smørsurret gulrot og grønne erter

Smørsurret gulrot og grønne erter

Posted in : Grønnsaker, Tilbehør on by : tantemat Stikkord: , ,

Smørsurret gulrot og grønne erter er veldig enkelt og raskt laget tilbehør som smaker kjempegodt og passer til mange forskjellige fiskeretter. Dessuten er fargene fine og appetittvekkende og frisker opp på tallerkenen! Forberedelsene med å skrelle og koke gulrøttene al dente går raskt og kan gjøres i god tid på forhånd. Deretter tar det kun ca. 5 minutter å varme dem opp sammen med ertene like før servering. Enklere kan det nesten ikke bli!

 

 

 

 

SMØRSURRET GULROT OG GRØNNE ERTER

TID: Hele prosessen ca. 20 minutter. Det inkluderer klargjøring like før servering på ca. 5 minutter.

Til 4 personer

 

Du trenger:

 

 

  • 400 gr gulrøtter
  • 400 gr frosne, grønne erter
  • 4 ss smør

 

Slik gjør du:

Skrell gulrøttene og del dem i ca. 1 cm skiver på skrå, som du igjen deler i to på langs. Ha gulrøttene i en kasserolle og fyll i så mye kaldt vann at det såvidt står over dem. Strø over 1/2 ts salt, legg på lokk og la det få et oppkok. Trekk kasserollen av platen av la den stå i 2 minutter. Hell vannet av gulrøttene og skyll dem i iskaldt vann så kokeprosessen stopper opp.

Så langt kan grønnsaksretten forberedes i god tid.

5-6 minutter før servering smelter du smøret på middels varme i en litt vid kasserolle. Ha i de frosne ertene og rør rundt slik at de blir jevnt varmet. Hvis det danner seg mye væske i kasserollen på grunn av is som følger med i posen med ertene, lar du mesteparten dampe av før du heller i gulrøttene. Rør rundt i 3-4 minutter, til både ertene og gulrøttene er blitt gjennomvarme, og så er det klart for servering!

Denne grønnsaksretten passer godt til for eksempel Søndagsfin fiskepudding med fløtesaus og reker, men prøv den gjerne til fiskeboller i hvit saus eller stekte fiskekaker også!

 

 

Vel bekomme!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *