HomeFROKOST Onkels hotellknekkebrød

Onkels hotellknekkebrød

Posted in : FROKOST, Knekkebrød on by : tantemat Stikkord: ,

Disse knekkebrødene har fått navnet Onkels hotellknekkebrød fordi han første gang fikk smaken på dem på  et hotell i Alta. De er grove, sprø og veldig gode, og hotellet syntes bare det var hyggelig å kunne gi oppskriften videre til en fornøyd gjest. Siden gikk det mange år før Onkel prøvde oppskriften hjemme, men nå er det hans yndlings-knekkebrød som alltid finnes i huset. Håper du vil like dem også!

ONKELS HOTELLKNEKKEBRØD

TID:  Å lage røren tar høyst 10 minutter. Stekingen tar 40 minutter + inntil 1 time og 30 minutter, men ovner er forskjellige, så det kan også ta kortere eller lengre tid.

Gir 3 ovnsplater med knekkebrød

Du trenger:

  • 4 dl havregryn (vanlige eller lettkokte)
  • 4 dl grov sammalt hvete (kan erstattes med 4 dl grov sammalt rug)
  • 2 dl solsikkefrø
  • 2 dl sesamfrø
  • 1 dl linfrø (hele eller knuste)
  • 1 ts salt
  • 7 dl vann

Slik gjør du:

Sett ovnen på 150ºC varmluft.

Ha sesamfrø og linfrø i en kasserolle, hell over vann så det dekker (men ikke bruk av vannet som skal være i røren!), la det koke opp og kok i 4-5 minutter. Hell det over i en bakebolle, tilsett de andre ingrediensene og rør det godt sammen. Røren skal være ganske tynn, da er den enkel å smøre utover bakeplatene.

Ha bakepapir på tre stekeovnsplater og fordel røren på dem. Stryk den utover og prøv å få det så tynt og jevnt som mulig. Sett platene inn i stekeovnen og la det steke i 40 minutter før du tar platene ut igjen og deler opp knekkebrødene i passe store stykker ved hjelp av et pizzahjul eller lignende.

Sett platene inn i ovnen igjen og la dem steke videre i 1 – 1 1/2 time. Stekeovner er forskjellige, så hvor lang tid som trenges før knekkebrødene er ferdig kan variere. Ta dem ut en gang iblant og sjekk om de er ferdig stekt, det vil si helt tørre. Du kan sjekke det ved å løsne dem fra stekeplaten og banke på dem med fingrene, da vil du kjenne og høre om de er helt tørre. Ferdig stekte vil gi en «tørr» lyd, og ustekte vil gi en «dump» lyd. Det høres vanskelig ut, men er i grunnen snakk om trening og erfaring, så jo oftere du baker desto enklere blir det! Du kan også trykke på dem. Føles de myke må de stekes lenger. Det kan også være at de på den øverste platen blir fortere stekt enn de lenger ned, så følg med så ikke noen blir brent! Legg de som er ferdig over på en rist for avkjøling. De som ikke er ferdige kan du snu med undersiden opp og sette dem inn i ovnen igjen for videre steking.

Når de ferdig stekte knekkebrødene er helt avkjølt kan du oppbevare dem i et stort glass eller en kakeboks. Ordentlig tørre knekkebrød har lang holdbarhet!

Dette er sprø og kjempegode knekkebrød som du kan spise med det du vil av pålegg, men brunost blir aldri feil!

Vel bekomme!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *