HomeLunsjretter Egg Omelett (med alt)

Omelett (med alt)

Comments : 1 Posted in : Egg, Lunsjretter on by : tantemat Stikkord: , , , , ,

Når man bor på hotell er nylaget omelett en veldig god start på dagen. Smarte hotellgjester er alltid tidlig oppe til frokost, for køen foran omelettkokken bruker å være lang, populært som det er. Da står han eller hun klar bak en stor disk med diverse småhakkede grønnsaker, skinke og ost og en stor bolle med vispet egg, klar til å lage omelett med akkurat det du vil ha som fyll. Er det i spansktalende land bestiller man omelett «con todos», altså omelett «med alt», så får man litt av hver av alle de forskjellige ingrediensene som står fremme. Og bedre frokost får man nesten ikke, for en nylaget omelett smaker særdeles godt og metter lenge. Har du lyst til å lage en hjemme hos deg selv passer det å spise den til lunsj, siden du da kanskje har litt bedre tid til å gjøre de forberedelsene som trenges og steke omeletten. Eller du kan gjøre klar alle ingrediensene kvelden før og sette dem i kjøleskapet over natten, så står alt klart til neste morgen om du vil ha den til frokost.

I denne oppskriften har ikke Tantemat brukt sopp, men det vil alltid høyne smaken å tilsette enten ferske, hakkede sjampinjonger eller noen ferdig forvellede, små kantareller i omelettfyllet. Se på lenken Smørstekte kantareller hvordan du forveller og steker kantareller med smør og krydder.

Denne omeletten lager du ved å steke fyllet først, deretter steker du én omelett om gangen og fyller og serverer den før du lager neste. Om du er ekstra sulten kan du spise en skive grovt brød med smør til, eller du kan ta en skive eller to av daggammel baguett eller loff, steke dem på god varme i smør i pannen slik at de blir sprø og nesten litt brent i kantene og ha ved siden av. Stek dem gjerne før du lager omeletten, slik at de er klar når den skal serveres.

 

 

 

 

OMELETT (MED ALT)

TID: 15-25 minutter

Til 4 personer

 

Du trenger:

 

 

 • 4-6 egg
 • 4-6 ss vann
 • 1/4 ts salt
 • 1/4 ts pepper
 • 4 ss smør til å steke omelettene i
 • 4 skiver skinkepålegg
 • 1/2 rød paprika
 • 1/2 grønn paprika
 • 1 liten gul løk eller 2 små sjalottløk
 • 1  tomat
 • 1/2 rød chili (kan utelates)
 • 2 ss smør til å steke grønnsakene i
 • Sopp, om du ønsker det. For eksempel 8 ferske, hakkede sjampinjonger eller 50-75 gr ferdig forvellede kantareller.
 • 12 ss revet gul ost (Gouda eller Gulost)
 • 6 ss revet parmesan

 

Slik gjør du:

Visp eggene godt sammen med vann, salt og pepper slik at de blir lettflytende.

Del skinkeskivene opp i små biter.

Skyll grønnsakene. Fjern frø og hvite hinner fra paprika og skjær dem i små terninger. Del tomaten i to, grav ut frøene og del tomatkjøttet opp i små terninger. Fjern frøene fra chilien og finhakk den. Hakk løken.

Riv gulost og parmesan, men ikke bland dem.

 

 

Begynn med å steke grønnsakene:

Smelt smøret i en stekepanne på over middels varme og stek paprika, løk, tomater, chili og skinke (og sopp, om du bruker det) i 20-30 sekunder, til de er blitt gjennomvarme, de skal ikke brunes. Rør hele tiden, slik at alt blir jevnt varmebehandlet. Ha det over i en bolle og sett det til side.

Så skal du steke fire omeletter:

Smelt 1 ss smør i stekepannen på noe over middels varme og hell i fjerdeparten av omelettrøren. Vend på pannen slik at røren dekker hele flaten. Vent til den har stivnet på overflaten og legg en fjerdedel av skinke- og grønnsaksblandingen midt på omeletten. Strø en fjerdedel av den revne gulosten på toppen og brett inn omeletten fra hver side slik at du får en firkant eller et rektangel. Snu den slik at den blir liggende med skjøten ned og la den ligge i 10-15 sekunder før du legger den over på en asjett eller et serveringsfat. Strø revet parmesan over og pynt med en liten tomatskive og noe grønt, hvis du har, og server straks! Spis eventuelt brød og smør eller stekt baguette eller loff til, og husk å sette frem (flak)salt og pepperkvern slik at den som ønsker det kan etterkrydre på egen asjett!

 

 

Vel bekomme!

 

1 COMMENT

One thought on : 1

 • Ingrid Neergaard
  mars 31, 2020 at 10:19 pm

  Utrolig bra omelett, den ble laget og nytt til frokost sist søndag! Godt og enkelt forslag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *