HomeForretter Kamskjell med chorizo og kapers

Kamskjell med chorizo og kapers

Posted in : Forretter, Kamskjell on by : tantemat Stikkord: , , , , , , , , , ,

Kamskjell er en av Tantemats desiderte favoritter! De har en nydelig sødme og konsistens og tåler litt av hvert av tilbehør. I denne oppskriften er det lett krydret chorizo med umamismak, kapers, som har en veldig fin saltsmak, og små tomater med sødme og fruktighet. Som en grønn avslutning skal det være noen blader koriander på toppen, viktig både for smak og utseende! For den som ikke liker koriander, er det tatt med forslag til annet grønt som kan brukes istedet.

Denne retten er rask å lage, men husk at frosne kamskjell må tines i kjøleskapet natten over. Pinjenøttene kan ristes i god tid på forhånd og smøret med chorizo og kapers kan også lages i god tid. Så gjenstår det bare å varme chorizo- og kaperssmøret forsiktig før servering, steke kamskjellene og dandere forretten på tallerkenene. På denne måten sparer du tid slik at du kan hygge deg sammen med eventuelle gjester lengst mulig og så bruke bare kort tid på kjøkkenet før servering! Dette er nemlig en forrett som det passer å servere på høytidsdager, ikke minst 17. mai, som nå nærmer seg raskt! Ønsker du å servere en god hvitvin til, har Tantemat et par anbefalinger på slutten av innlegget.

Denne oppskriften er til 2 personer, men er enkel å skalere opp om du skal servere til flere.

 

 

 

KAMSKJELL MED CHORIZO OG KAPERS

TID: Ca. 20-25 minutter

Til 2 personer

 

Du trenger:

 

 

  • 6 kamskjell (3 per person) (Bruk gjerne frosne kamskjell. Må tines i kjøleskapet natten over.)
  • Litt salt og sort pepper til å krydre kamskjellene med
  • 2 ss smør til å steke dem i
  • 40 gr chorizo spekepølse
  • 25 gr smør til å steke den i
  • 15 gr små kapers (2-3 ts)
  • 20 gr pinjenøtter (ca. 2 ss)
  • 4 små, søte tomater
  • Frisk koriander til pynt (kan erstattes av gressløk, flatbladet persille eller vanlig persille)

 

Slik gjør du:

Sett en stekepanne på platen og ha i pinjenøttene. Sett platen på fullt. Etter hvert som pannen blir varm må du røre i pinjenøttene så de blir jevnt ristet. Hell dem over på en tallerken med et stykke kjøkkenpapir på når de er blitt passe gylne, for avkjøling.

Fjern det seige skinnet på chorizo-pølsen og skjær den i ca. 4 mm tykke skiver som du så deler opp i små terninger. Smelt smøret i en stekepanne på litt over middels varme og vent til det har brust fra seg. Ha i pølseterningene og stek dem i mellom et halvt og ett minutt, til de har begynt å endre farge. Pass på at de ikke steker for lenge, da blir de brent og tørre. Hell smøret med pølsebitene over i en liten kasserolle og hold det varmt. Sil laken fra kapersen og bland den sammen med de stekte pølseterningene.

Skyll tomatene og del dem opp i båter.

Tørk kamskjellene og fjern eventuelt den litt mørkere, «ekstra» lille muskelen som ligger på siden, den er seig og skal ikke brukes. Del kamskjellene i to slik at du får to skiver av hvert. Strø ørlite salt og pepper på den ene siden av dem.

Varm en stekepanne til sterk varme, ha i smøret og la det smelte. Legg i kamskjellene og stek dem raskt på hver side. De skal ikke bli gjennomstekt, kun få en fin stekeflate på begge sider.

Legg kamskjellene over på to tallerkener, og hell over smøret fra stekingen. Fordel smøret med chorizo og kapers rundt og dryss over de ristede pinjenøttene. Legg på tomatbåtene, pynt med korianderblader og server straks.

Dette er en nydelig og smakfull forrett som fortjener en god hvitvin til. Tantemat kan anbefale Secateur fra Sør-Afrika, laget på druen Chenin blanc, eller Albarino D Fefinane fra Spania, som begge går utmerket, men du kan også spørre ansatte på Vinmonopolet om hjelp, de vil alltid kunne hjelpe deg å finne en vin som passer.

 

 

 

Vel bekomme!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *