HomeForretter Hvit asparges med løkurtaioli

Hvit asparges med løkurtaioli

Posted in : Forretter, Grønnsaker, Ingredienser fra naturen, Urter/planter on by : tantemat Stikkord: , , , ,

Vårens nye asparges er fantastisk god og fortjener å bli servert med godt tilbehør. Det kan være så enkelt som godt smør og litt flaksalt, men en hjemmelaget løkurtaioli er enda bedre og løfter det hele, synes Tantemat. Oppskriften på den finner du ved å klikke på lenken Løkurtaioli. En forrett som dette er enkel å lage og enkel å servere, passer perfekt til årstiden og før en hvilken som helst hovedrett.

Denne oppskriften er til 2 personer, men skal du servere til flere er det bare å øke mengden asparges.

 

 

 

HVIT ASPARGES MED LØKURTAIOLI

TID: Ca. 10 minutter, forutsatt at aiolien er ferdig laget. (Se lenken over.)

Til 2 personer

 

Du trenger:

 

 

  • 1 bunt asparges (4-6 asparges per person)
  • 2 liter vann
  • 1 ts salt
  • 4 ts sukker
  • 1 ts hvitvinseddik (eller like mye nypresset sitronsaft)

 

Slik gjør du:

Skyll aspargesen og skjær av de nederste 2-3 centimetrene, som er seige og trevlete.

Når det gjelder hvit asparges må du være nøye på at du får skrellet den skikkelig slik at du kommer inn til den møre «kjernen» for å få et optimalt resultat. Start å skrelle fra ca. to centimeter under aspargestopppen og nedover stilken, ca. 1 mm tykt. Du vil se at «kjernen» er litt lysere enn skallet. Hvit asparges kan lett brekke, derfor er det lurt å legge den flatt på en fjøl når du skreller den.

Hemmeligheten for å få frem den delikate smaken til hvit asparges er å ha både salt, sukker og syre i kokevannet, og de bør ikke koke lenger enn at de bevarer den gode mørheten.

Kok opp vann med salt, sukker og hvitvinseddik/sitronsaft. Legg i asparges, kok opp igjen og la det såvidt småkoke i 3-5 minutter. Du kan kjenne om den er ferdig ved å stikke en spiss kniv i stilken. Den skal gli gjennom med litt motstand. Ta dem opp av vannet straks de er ferdig og legg dem over på kjøkkenpapir slik at de får rent av seg litt før du legger dem over på tallerkenene. Legg på et par spiseskjeer løkurtaioli til hver person og pynt med spiselige blomster, om du har, det ser flott ut og smaker godt, også! Server straks, og sett gjerne frem løkurtaioli og litt flaksalt på bordet så hver enkelt kan forsyne seg etter eget ønske!

 

 

Vel bekomme!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *