HomeTilbehør Grønnsaker Syltede rødbetestrimler

Syltede rødbetestrimler

Posted in : Grønnsaker, Tilbehør on by : tantemat Stikkord: , , , ,

Denne oppskriften på syltede rødbeter sto i magasinet Mat fra Norge for noen år siden, der det ble anbefalt som tilbehør til en rett med posjert klippfisk. Det var en perfekt match, men med sin fantastisk gode smak av både syre og sødme går det til veldig mye annet også, både av kjøtt og fisk, og oppskriften fortjener derfor å bli kjent for mange flere! Tantemat har alltid et glass av dette nydelige tilbehøret stående i sitt kjøleskap! Enkelt å lage er det også, bare å koke opp laken, finsnitte rødbeten(e) og legge dem oppi. Etter å ha trukket i 1-2 timer er det klart til bruk!

Laken er nok til å sylte både to og tre rødbeter i, mer enn det som er angitt i oppskriften, om du skulle ønske det. Og når du har spist opp det du har laget, kan du bruke laken om igjen. Da er det bare å koke den opp, la den avkjøles til passe temperatur og så legge nye rødbetestrimler i for sylting.

 

 

 

SYLTEDE RØDBETER

TID: Minst 20 minutter, men avhenger av om du skal strimle én eller flere rødbeter.

Til 4-6 personer som tilbehør

 

Du trenger:

 

 

  • 1 stor rødbete (ca. 160 gr) (Eller flere, om du ønsker det, opptil 250-300 gr)
  • 1 dl rødvinseddik
  • 2 dl sukker
  • 3 dl vann
  • Ca. 2 cm ingefær
  • 1/3 rød chili

 

Slik gjør du:

Skrell ingefærbiten og del den i to eller fire. Fjern frøene fra chilien og del den i 2-4 mindre biter.

Ha eddik, sukker, vann, ingefær og chili i en kasserolle og kok opp. Trekk kasserollen fra platen og la laken avkjøles til noe over fingervarmt.

Skrell rødbeten(e) og del dem opp i fyrstikkstore strimler.

 

 

Legg rødbetestrimlene i laken og la dem trekke i 1-2 timer, så er de klar til bruk!

 

Syltede rødbeter er et friskt og syrligsøtt tilbehør som passer til både fisk og kjøtt, eller du kan prøve dem på en paté eller på leverpostei. De er meget holdbare og kan stå i laken i kjøleskapet i ukesvis. Er du som Tantemat, vil du sørge for at du alltid har et glass av disse stående i beredskap!

 

Vel bekomme!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *