HomeTilbehør Grønnsaker Coleslaw «radicchio rosso»

Coleslaw «radicchio rosso»

Posted in : Grønnsaker, Tilbehør on by : tantemat Stikkord: , , , , ,

En coleslaw er egentlig basert på kål, men Tantemat har istedet valgt å bruke radicchio rosso, et fast salathode som har en dyp rødfarge og en lett bitterhet. Det gir fin farge og smak til denne kremete råkostsalaten, samtidig som rødfargen betyr at salaten inneholder den sterke antioksidanten antocyanin og bitterstoffer som styrker fordøyelsen. Godt for helsen, med andre ord! Om du ikke får tak i denne salattypen kan du erstatte den med spisskål eller nykål, og gjerne ny rødkål, som også har en fin farge.

Denne freshe coleslawen passer spesielt godt til langtidsbakt kjøtt, for eksempel pulled pork, men du kan like gjerne ha den til stekte eller grillede hamburgere, karbonader eller pølser. Den er fyldig og smaksrik og gjør dermed saus eller dressing i tillegg unødvendig, men det er selvfølgelig en smakssak og helt opp til deg. Lag den gjerne noen timer før den skal serveres, så smaken får god tid til å utvikle seg.

 

 

 

COLESLAW «RADICCHIO ROSSO»

TID: Ca. 35 minutter

Til 6-8 personer

 

 

Du trenger:

 

 

Til: Coleslawen

 • 1 radicchio rosso
 • 1 middels gulrot eller 1/2 stor
 • 1/4 fennikel
 • 1 liten rødløk eller 1/2 stor
 • 1/2 syrlig, grønt eple
 • 1/2 rød chili
 • 1 fedd hvitløk
 • 0,5 dl sukker

 

Til: Dressingen

 • 1 dl Creme fraichè (35% fett eller lett Creme fraichè)
 • 1 dl majones (ekte majones eller lettmajones)
 • 3 ss Dijonsennep (eventuelt med honning)
 • 3 ss eplecidereddik
 • 1 klype cayennepepper
 • 1/4-1/2 ts sort pepper
 • 1/4-1/2 ts salt
 • Eventuelt flytende honning

 

Slik gjør du:

Fjern eventuelle visne blader og del radicchio rosso i to og så i tre på langs og skjær den i tynne strimler. Skrell og rasp gulroten grovt. Skyll fennikelen og skjær bort brune flekker. Ta ikke med stilkene på toppen, de er seige og trevlete. Skjær den i tynne strimler. Skrell og skjær rødløken i tynne strimler eller båter. Fjern frøene fra chilien og finhakk den og hvitløken. Fjern stilk, blomst og kjernehus fra eplet og skjær det i små terninger.

 

 

Ha alle grønnsakene i en stor bolle og bland dem med sukkeret. La det stå i minst 30 minutter.

Visp alle ingrediensene til dressingen godt sammen. Begynn med den minste mengden av pepper og salt og smak deg frem til hvor mye du vil ha i.  Det kan også være at du vil ha i en spiseskje honning for å få mer sødme, noe som også motvirker noe av bitterheten i raddichio rosso, om du ønsker det. Når grønnsakene har stått og trukket med sukkeret i minst 30 minutter, heller du over dressingen og blander alt godt sammen.

Du kan servere salaten straks, men den blir bedre av å stå i kjøleskapet noen timer eller natten over og utvikle smak. Om du ikke klarer å spise opp alt samme dag, vil den holde seg minst to døgn i kjøleskapet, godt tildekket. Husk at du bør røre i den før servering for å få dressingen jevnt fordelt igjen.

Ha coleslaw «radicchio rosso» over på et serveringsfat og pynt den gjerne med noe grønt, for eksempel persille eller annet. Server den til pulled pork, stekte eller grillede pølser, karbonader, hamburgere eller oksekjøtt, eller der du ønsker en saftig, fresh og kremete salat.

 

 

Vel bekomme!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *