HomeTilbehør Grønnsaker Rødbete- og kikertsalat med Fetaost til stekte pølser

Rødbete- og kikertsalat med Fetaost til stekte pølser

Posted in : Grønnsaker, Hovedretter, Kjøtt, Pølser, Salater, Tilbehør on by : tantemat Stikkord: , , , , , , , ,

Denne salaten kunne like godt fått navnet «rød salat», siden den flotte rødbetefargen smitter over på alle de andre ingrediensene også, som du ser på bildet over. Det eneste som skiller seg ut, er de grønne spinatbladene. Men smaken er ikke ensartet, her er det sprø og sødmefylt rødløk og paprika, chili som gir et lite sting, kikerter som gir umami og tyggemotstand, Fetaost som tilfører enda mer umami og litt syrlighet, og til slutt rødbetene som har en saftig, sødmefylt og litt jordaktig smak. Tantemat har valgt å bruke Fetaost med chili, men om du er redd for at det vil bli for sterkt kan du velge en med urter eller hvitløk, eller bare helt nøytral Fetaost.

Til salaten passer det med grove, smakfulle pølser om du liker det, men ellers kan du velge den typen du har lyst på, enten det er kjøttpølser eller annet, det er en smakssak. Eller du kan ha burgere, karbonader eller kjøttkaker til, enten stekt i pannen eller grillet. For den saks skyld kan salaten også spises alene som vegetarrett med brød og smør til, så her er det flere valgmuligheter!

Den gode smaken i salaten kommer best frem hvis du serverer den lun, det vil si at du bør skrelle og dele opp rødbetene så snart de er såpass avkjølt at du klarer å håndtere dem, og så blande og serverer salaten straks. Det betyr at alle de andre ingrediensene bør gjøres klar mens rødbetene står i ovnen, og pølsene bør være ferdig stekt. Se på pakken hvor lang steketid de trenger, gjør dem ferdig og sett dem inn i stekeovnen for å holde dem varm rett etter at du har tatt ut rødbetene. Bare husk å slå av stekeovnen og lufte ut litt av varmen først, så ikke pølsene blir overstekt. Så er alt klart til å serveres straks salaten er ferdig blandet!

 

 

 

 

RØDBETE- OG KIKERTSALAT MED FETAOST TIL STEKTE PØLSER

TID: Ca. 1 time og 30 minutter for baking, avkjøling og skrelling av rødbetene. Pølsene og de andre ingrediensene til salaten gjør du klar mens rødbetene står i ovnen.

Til 4 personer

 

Du trenger:

 

 

Til: Salaten

 • 2 store rødbeter
 • 1 boks kikerter (ca. 400 gr)
 • 1 stor rødløk
 • 1 rød spisspaprika
 • 1 rød chili
 • 100 gr Fetaost i oljemarinade
 • 1 pose babyspinat (ca. 65 gr)
 • 5 ss balsamicoeddik
 • Oljen fra pakken med Fetaost pluss eventuelt ca. 0,5 dl extra virgin olivenolje i tillegg (minst 1 dl hvis osten ikke ligger i olje)
 • 1/2 ts sort pepper
 • 1-1 1/2 ts salt

 

Pølser:

600-800 gr pølser (grove fra Jacobs, eller en annen type pølser du liker)

 

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 200ºC.

Ta litt olivenolje eller annen type olje i hånden og smør inn rødbetene med den. Legg dem i et ildfast fat, sett det på midterste rille i stekeovnen og la rødbetene bakes i 1-1 1/2 time, til de er møre. Du kan teste det ved å stikke en tynn, spiss kniv i dem, den skal møte litt motstand, uten at det går trått. Ta dem ut og la dem avkjøles såpass at du kan skrelle dem. Del dem opp i terninger på ca. 1 x 1 cm.

Fjern frø og hvite hinner fra paprikaen og del den opp små biter. Skrell rødløken og del den i tynne skiver eller båter. Fjern frø og hvite hinner fra chilien og del den opp i tynne strimler.

 

 

Skyll spinaten godt og fjern eventuelle stygge blader. Kjør den i salatslynge eller klapp den tørr med kjøkkenpapir.

Sil laken fra kikertene og skyll dem.

Ha rødbeter, kikerter, paprika, rødløk og chili i en stor bolle og krydre med salt og pepper. Tilsett balsamicoeddik, oljen fra Fetaosten pluss eventuelt 0,5 dl olivenolje (minst 1 dl om du bruker Fetaost som ikke ligger i olje) og bland godt sammen. Bland deretter inn spinatbladene og til slutt Fetaosten. Vær forsiktig så ikke osten smuldres opp. Hell salaten over på et serveringsfat og server straks, sammen med pølsene. Dette er en kjempegod, rustikk middagsrett som passer enten det er en varm sommerdag eller en kald høstdag, og som også metter og smaker godt for både store og små!

 

 

Vel bekomme!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *