HomeLunsjretter Egg Omelett med sopp og salami

Omelett med sopp og salami

Posted in : Egg, Lunsjretter, Ost on by : tantemat Stikkord: , , , , , , , , , , ,

En enkel omelett er i seg selv deilig og mettende lunsjmat, men har du god ost samt skogsopp og salami å toppe den med i tillegg, er det en nytelse! Metter godt gjør den også, særlig hvis du har ferskt (grovt) brød, gjerne med smør, ved siden av. Du kan bruke mange typer skogsopp her, og aller helst en blanding av flere, men Tantemat synes riske, smørsopp, røyksopp, kantareller, piggsopp, steinsopp og traktkantareller er de som egner seg best, fordi de alle er myke i konsistensen. I denne oppskriften er det brukt traktkantareller, riske og piggsopp, men du kan bruke det du har plukket eller har liggende i fryseren, eller, om du ikke er sopplukker, sopp fra butikken! Faktisk har de et ganske bra utvalg av sopp om høsten, både skogsopp og dyrket sopp, så bruk det du liker og får tak i.

Omelett med sopp og salami tilbereder du ved å steke toppingen, som består av løk, sopp og salami, i en liten kasserolle for seg. Deretter skal selve omeletten få stivne i stekepanne på forsiktig varme, med tomater og ost på toppen, og så fordeles soppblandingen over like før servering. I listen over ingredienser er disse to adskilt med en ekstra linje mellom.  Mens omeletten stivner har du tid til å dekke bordet og sette frem brød og smør, slik at lunsjretten kan serveres straks den er klar!

Denne oppskriften er basert på at soppen er ferdig forvellet, det vil si at den er varmebehandlet for seg slik at alt vannet er kokt ut. Hvis du ønsker å vite hvordan sopp forvelles, kan du ta en kikk på lenken Smørstekte kantareller, under TIPS på slutten av det innlegget.

 

 

 

OMELETT MED SOPP OG SALAMI

TID: 20-25 minutter

Til 4 personer

 

Du trenger:

 

 

 • 160 gr forvellet (skog)sopp
 • 1 sjalottløk
 • 1 fedd hvitløk
 • 1/2-1 ts salt
 • 1/4-1/2 ts sort pepper
 • Ca. 1 ss nypresset sitronsaft
 • 2 ss smør
 • 4 skiver salami
 • 4-5 ss hakket persille til å drysse over
 • 4 egg
 • 4 ss vann
 • 1/2 ts tørket, knust estragon
 • 1/4 ts salt
 • 1/4 ts sort pepper
 • 1 ss smør
 • 70-100 gr gulost (Norvegia eller Synnøves gulost)
 • 30 gr revet parmesan
 • 7 små, søte tomater

 

Slik gjør du:

Visp sammen egg, vann, estragon, salt og pepper i en bolle, slik at det står klart.

Skrell og hakk løk og finhakk hvitløk.

Riv parmesan grovt, høvle gulosten i skiver eller riv den på rivjern. Del salamiskivene på tvers og skjær disse i strimler. Del tomatene i to.

 

 

Start med soppblandingen:

Smelt smøret i en liten kasserolle på noe over middels varme og la løk og hvitløk surre under omrøring i ca. ett minutt, til det blir blankt. Ha i soppen, krydre med salt og pepper (begynn med minste mengde angitt), ha i litt sitronsaft og la den surre videre under jevnlig omrøring til væsken begynner å trekke inn i soppen. Ha i salami og la det surre videre i ca. 1 minutt under omrøring. Smak om du vil ha i mer salt, pepper eller sitronsaft. Når du synes den er passe, trekker du kasserollen av platen og legger et lokk over så det holder seg varmt.

 

Omeletten:

Smelt smør i en stekepanne (gjerne teflonpanne) på middels varme. Tøm de vispede eggene i pannen og fordel tomatene med snittsiden opp jevnt utover. Strø gulost og parmesan på toppen. Senk varmen til nesten det laveste trinnet, for å unngå at omeletten skal bli brun eller brent under. Legg lokk over pannen så overflaten stivner og osten smelter, det kan ta 5-10 minutter. Sjekk med jevne mellomrom om den er ferdig.

 

 

Når omeletten er ordentlig stivnet på toppen og osten helt smeltet, fordeler du soppblandingen utover og strør persille over, og så er omeletten klar. Server den gjerne med ferskt brød og smør til og nyt en nydelig høstlunsj!

 

 

Vel bekomme!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *