HomeSNACKS OG TAPAS Djevelske ryttere

Djevelske ryttere

Posted in : SNACKS OG TAPAS on by : tantemat Stikkord: , , , , ,

Djevelske ryttere er en smaksrik liten munnfull av dadler, chili og bacon som både er litt søte, litt salte og litt sterke på samme tid. De er ypperlig å servere til noe godt å drikke før middagen som et alternativ til en forrett, eller de kan være én av flere små tapasretter om du skal ha en enkel sammenkomst der gjestene dine kan kose seg med å plukke i forskjellig småmat mens praten går. Lag dem gjerne noen timer eller en dag i forveien slik at det bare er å lune dem i stekeovnen like før de skal serveres, så slipper du å stresse like før gjestene kommer. Det går godt an å spise dem romtemperert også.

En tapas som dette kan du sette frem sammen med nøtter, potetgull eller annet som du liker, eller du kan ha annen hjemmelaget småmat i tillegg, for eksempel Tapenade (sort olivenpuré) eller Ole Kristians laksemousse. Begge er raske og lettlagde og så blir det forskjellige smaker og teksturer å velge mellom.

Tantemat er glad i mat med sting og synes disse djevelske rytterne er spesielt gode når det er chili inni dem, men om du er redd for at det kan bli for mye smak kan du utelate den lille chilibiten eller erstatte den med en halv mandel eller en liten bit ost, for eksempel blåmuggost, det blir også godt!

 

 

 

 

DJEVELSKE RYTTERE

TID: 20-25 min.

Til 6-9 personer (2-3 biter per person)

 

Du trenger:

 

 

  • 18 dadler, ferske eller tørkede
  • 1 rød chili
  • 1 pakke bacon (140 gr, 6 skiver)
  • 2-3 ss smør
  • 18 tannpirkere, uten smak

 

Slik gjør du:

Skjær et snitt i dadlene, ikke helt gjennom, og ta ut steinen. Fjern frøene fra chilien og del den i fire på langs og så i ca. 1,5 cm lange biter. Del baconskivene i 3 på tvers.

Legg en chilibit inni hver daddel og klem den sammen. Plasser den på en baconstrimmel som du så ruller rundt og fester med en tannpirker. Du ser fremgangsmåten på bildet under.

 

 

Smelt smøret i en stekepanne på noe over middels varme og stek de djevelske rytterne slik at de får en fin, gylden farge rundt det hele. Ha dem over på en tallerken etter hvert og la dem avkjøles litt, slik at de er lune eller romtempererte ved servering. Du kan også la dem avkjøles helt og så varme dem opp igjen. Sett dem inn i stekeovnen og still temperaturen på 100ºC, la dem varmes i  5-15 minutter, avhengig av hvor raskt ovnen varmes opp. Følg med så de ikke blir liggende for lenge og blir for varme eller brent. Du kan la tannpirkerne sitte i, eller du kan fjerne tannpirkerne og heller sette frem coctailpinner som hver enkelt kan bruke til å forsyne seg med.

Server de djevelske rytterne sammen med annen snacks, tapas eller småretter, hjemmelaget eller ferdig kjøpt, sammen med noe godt å drikke. De smaker deilig til både øl, musserende, hvit eller rød vin, så velg det du liker best!

 

 

Vel bekomme!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *