HomeSNACKS OG TAPAS Ole Kristians laksemousse

Ole Kristians laksemousse

Comments : 2 Posted in : SNACKS OG TAPAS on by : tantemat Stikkord: , , , , , ,

En gang i tiden var denne laksemoussen fast snadder til et glass musserende før det årlige rakfisklaget hos vår venn Ole Kristian, derav navnet. En nydelig, liten munnfull av sprø, luftig minitoast toppet med myk og smakfull laksemousse. Verten ga velvillig fra seg oppskriften, og den har vært i flittig bruk i alle år etterpå. Den er noe av det enkleste og beste du kan lage om du skal ha mange gjester og kan gjøres klar minst dagen før. Oppbevar den godt tildekket i kjøleskapet, og så er det bare å legge den opp på minitoast kort tid før servering. Bare husk å ta den ut av kjøleskapet et kvarters tid før, slik at den blir temperert og smaken kommer bedre frem.

Beregn 2-3 minitoasts per person, avhengig av hvor mye annen småmat du har ved siden av. Det er ikke meningen at gjestene skal spise seg mette før hovemåltidet, men det er alltid hyggelig å ha litt forskjellig å velge blant. Ta gjerne en titt på Djevelske ryttere og Tapenade (sort olivenpuré), som også passer veldig godt ved siden av et glass vin eller annen god drikke.

Denne oppskriften er ganske stor, men laksemoussen holder seg godt i kjøleskapet i både to og tre dager, godt tildekket. Eller du kan lage halv porsjon om det passer bedre.

 

 

 

OLE KRISTIANS LAKSEMOUSSE

TID: Ca. 25 min.

Nok til ca. 40 minitoasts

 

Du trenger:

 

 

 • 200 gr fersk, rå laks
 • 200 gr røkt laks
 • 100 gr creme fraichè
 • 4-6 ss nypresset sitronsaft
 • Ca. 2 ss rosépepper
 • Minitoasts
 • Frisk dill til topping

 

Slik gjør du:

Skjær 3/4 av fersk og røkt laks i små biter (som til høyre på bildet under) ….

 

 

og ha dem i en matmølle sammen med creme fraichè. Kjør til en fin og jevn masse og ha den over i en bolle. Finhakk resten av laksen (som til venstre på bildet over) og bland den inn. Smak til med nypresset sitronsaft og rosépepper.

Legg 1 teskje laksemousse på hver minitoast og topp med en kvast frisk dill. Server straks, gjerne med et glass hvitvin eller musserende til!

 

 

Vel bekomme!

 

2s COMMENTS

2 thoughts

 • Ann-Magritt Sele
  november 18, 2021 at 1:58 pm

  Hei,
  Er det fersk, rå laks som brukes?

  • tantemat
   november 18, 2021 at 2:02 pm

   Hei, Ann-Magritt!
   Ja, det er fersk, rå laks. (Jeg har vært inne og tilføyd det i oppskriften nå!) Jeg bruker ofte laks av sashimi-kvalitet, men du kan bruke vanlig, rå filet. Hvis du bruker sistnevnte må du passe på at den har vært fryst i minst 24 timer først. Lykke til!
   Hilsen Tantemat.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *