HomeForretter Bresaola med Fanaost

Bresaola med Fanaost

Posted in : Forretter, Kjøtt on by : tantemat Stikkord: , , , ,

Bresaola er saltet og lufttørket kjøtt, en italiensk spesialitet som det heldigvis er mulig å få tak i her i Norge også. Første gang Tantemat smakte det var på en uterestaurant som lå vakkert til ved Comosjøen i Nord-Italia, enkelt servert i tynne skiver, med søte, fruktige, små tomater og en god olje til. En nydelig og superenkel forrett inntatt i fantastiske omgivelser! Typisk italiensk var det også, rettene har få ingredienser slik at smaken på hver enkelt får komme frem.

Tantemat har i sin versjon lagt til litt ekstra, men det er likevel få ingredienser og smakene utfyller hverandre. Noen få kapers med en fin saltsmak som harmonerer med de sødmefulle tomatene, rucolablader som tilfører noe friskt grønt, og norsk Fanaost, en nydelig, lagret gouda som i 2018 fikk gullmedalje i VM, topper det hele med sin umamismak. Hvis du ønsker det, kan du erstatte Fanaosten med parmesan.

Denne forretten tar kun få minutter å gjøre istand og er fin å bruke om du skal servere til mange. Legg gjerne kjøttet på asjettene en stund på forhånd og dekk med plast, og ha de andre ingrediensene stående klar slik at de kan legges på i siste liten, så ser det fresht og fint ut ved servering. Lager du denne forretten på sommeren kan du bruke grønne blader fra ringblomst i stedet for rucola, og kronblader fra blomsten kan strøs over til pynt, så har du en lekker forrett med preg av årstiden!

 

 

 

BRESAOLA MED FANAOST

TID: 5 minutter

Til 2 personer

 

Du trenger:

 

 

  • 1 pakke bresaola (70 gr)
  • Ca. 2 ts små kapers, enten tørrsaltet eller fra lake (tørrsaltede bør skylles og ligge i bløt over natten for å dempe saltheten noe)
  • Fanaost (eller parmesan)
  • 6 små, søte tomater, hver av dem delt i fire
  • Noen rucolablader (eventuelt babyspinat eller en annen type babysalatblader, eller ringblomstblader og kronblader fra ringblomst om det er sommer og du har det tilgjengelig)
  • Din beste extra virgin olivenolje
  • Grovkvernet, sort pepper etter smak

 

Slik gjør du:

Fordel bresaolaskivene utover to tallerkener. Strø en liten teskje kapers over hver, legg på kvarte tomater og fordel de grønne bladene utover. Høvle over noen skiver Fanaost og ringle over olivenolje. Til slutt kverner du over litt sort pepper.

Server straks, og sett gjerne frem olivenolje og pepperkvern så hver enkelt kan forsyne seg med mer etter eget ønske! Til denne forretten smaker det godt med en enkel rødvin til. Prøv for eksempel Louis Max Climats Pinot Noir Les Terres Froides fra Frankrike, eller en italiensk rødvin laget på druen Sangiovese. Eller be om hjelp fra en av de flinke ansatte på vinmonopolet til å finne en som passer.

 

 

Vel bekomme!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *