HomeFROKOST Glutenfri frøgranola med kanel

Glutenfri frøgranola med kanel

Posted in : FROKOST, Nøtter og frø on by : tantemat Stikkord: , , , , , , , , ,

For å få en god start på dagen, enten du skal på jobb eller rett på trening, er det viktig å få i seg en næringsrik og mettende frokost! En knasende sprø granola med flere forskjellige typer frø sikrer deg sunne fettsyrer, mineraler, vitaminer og fiber, byggestoffer som kroppen trenger, som holder deg mett lenge og som gjør at du kan yte det lille ekstra! Den er fri for nøtter, som mange er allergisk mot, er glutenfri og inneholder heller ikke sukker eller andre søtningsmidler, men kan toppes med honning og/eller frisk eller tørket frukt eller bær for sødme og friskhet. Strø frøgranolaen på yoghurt, kefir, kesam eller melk, og topp gjerne med rå hampfrø eller chiafrø for ekstra smak og næringsstoffer. Er du så heldig at du er blant dem som ikke er allergisk, smaker det deilig med hakkede nøtter eller mandler i tillegg. En enkel frokost som dette bør du unne deg, så gjør du virkelig noe godt for deg selv!

Denne frokostgranolaen er vegetarisk/vegansk, og så er det opp til deg om du vil velge å spise den med et plantebasert melkeprodukt. Bruk gjerne økologiske ingredienser i granolaen, for ekstra sunnhet!

 

 

 

 GLUTENFRI FRØGRANOLA MED KANEL

TID: 20 minutter + ca. 1 1/2 time i ovnen

Gir ca. 7 dl granola

 

Du trenger:

 

 

  • 1 dl knuste eller hele linfrø
  • 1 dl solsikkefrø
  • 1 dl gresskarfrø
  • 1 dl sesamfrø med skall
  • 3 dl hel bokhvete
  • 3 ss Fibrex
  • 2 ss kanel (kan erstattes, helt eller delvis, med kardemomme)
  • 1 ts flaksalt
  • 30 gr Cocosa extra virgin kokosolje
  • 1,5 dl vann

 

Slik gjør du:

Varm opp stekeovnen til 140ºC.

Bland alle de tørre ingrediensene, unntatt flaksalt og kanel, godt sammen i en stor bolle. Ha vann og kokosolje i en kasserolle, varm det opp til kokosoljen har smeltet og bland inn kanel. Hell det over de tørre ingrediensene og bland godt sammen. Sett til side og la det stå og trekke i 15 minutter. Rør i blandingen innimellom.

Legg bakepapir i bunnen av en dyp stekeovnsform, fordel frøblandingen utover og jevn ut overflaten. Knus flaksaltet mellom fingrene og strø det over.

Sett formen inn på midterste rille i stekeovnen. For at granolaen skal bli jevnt bakt og gylden er det viktig å røre i den hvert 30. minutt. Pass på å glatte ut overflaten igjen, slik at den får jevn varmebehandling. Til sammen vil det ta ca. 1 1/2 time å få granolaen helt tørr og gylden. Stekeovner er forskjellige, så følg med underveis og reduser eventuelt temperaturen noe hvis du ser at granolaen blir for mørk, og rør i den litt oftere. Avkjøl granolaen og oppbevar den i tett boks eller glass.

Spis den med det du vil av fersk eller syrnet melk eller yoghurt, og søt med honning om du ønsker det. For ekstra smak og farge kan du tilsette friske eller tørkede bær eller frukt, og nøtter eller mandler, om du ikke er allergisk. Vil du tilføre ekstra næringsstoffer, kan du strø over chiafrø eller rå hampfrø. Pynt gjerne med blader av sitronmelisse eller mynte, det tilfører antioksidanter, god smak og fin farge!

 

 

Vel bekomme!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *