HomeHovedretter Ovnsbakt paprika med karbonadefyll og ostesaus

Ovnsbakt paprika med karbonadefyll og ostesaus

Posted in : Hovedretter, Kjøtt, Kjøttfarse, Kvernet kjøtt/kjøttdeig, Lunsjretter on by : tantemat Stikkord: , , , , , , ,

Dette er 70- og 80-tallet om igjen, da ovnsbaking av grønnsaker med fyll var veldig populært! Tantemat har valgt paprika, som får en nydelig sødme under varmebehandlingen samtidig som den beholder sin sprø konsistens. Kombinert med smaksrikt kjøttfyll og ostesaus blir dette overraskende godt! Som vanlig bruker Tantemat chili som smakstilsetning og synes det gir en fin, liten sting til retten, men det er selvfølgelig bare å droppe den hvis du ikke er så glad i det, så kan du heller krydre med litt mer sort pepper i stedet. Hvis du derimot liker skikkelig sting, kan du smake til med tabasco i tillegg, enten det er den røkte eller vanlige typen.

Server denne retten med kokt ris eller ferskt, hvitt brød og en enkel salat ved siden av til lunsj eller middag, som tapas eller på et buffébord. Tips til hva du kan ha i salaten samt lenke til vinaigrette finner du helt til slutt i dette innlegget.

 

 

 

OVNSBAKT PAPRIKA MED KARBONADEFYLL OG OSTESAUS

TID: Ca. 1 time og 15 minutter

Til 4 personer som middag, til 8 personer som lunsj

 

Du trenger:

 

 

Til: Karbonadefyll

 • 500 gr karbonade- eller kjøttdeig
 • 1 liten, gul løk
 • 1-2 fedd hvitløk
 • 3-5 ss smør
 • 1 rød spisspaprika
 • 1 liten boks mais (198/150 gr)
 • 1 grønn chili
 • 1 ss tomatpuré
 • 1 terning kjøttbuljong
 • 2 dl rødvin
 • 1 – 1 1/2 ts salt
 • 1/2 ts sort pepper + eventuelt mer
 • 1 ts tørket oregano
 • Noen dråper tabasco om du vil ha litt ekstra sting. Tantemat har brukt av den røkte typen, men du kan like godt bruke den vanlige.

 

Til: Ostesaus

 • 8 store ss rømme (18%)  eller creme fraichè (35%)
 • 8 store ss revet ost (Tantemat bruker norsk Fanaost, men du kan også bruke parmesan, Jarlsberg eller annen hvit ost)
 • 2 store ts tomatpuré
 • 1/2 ts (kvern)salt

 

Til: Paprika

 • 4 store paprika, gjerne forskjellige farger

 

Slik gjør du:

Karbonadefyll

Skrell og hakk løken og finhakk hvitløken. Fjern frø og hvite hinner fra spisspaprikaen og hakk den i omtrent like store biter som løken. Fjern frø og hvite hinner fra chilien og finhakk den. Smuldre buljongterningen. Sil laken fra maisen. Tantemat bruker bare halve innholdet i boksen, men du kan ta i mer eller alt om du er veldig glad i mais. Den vil tilføre mer sødme og tyggemotstand til fyllet.

 

 

Smelt smøret i en (jern)gryte eller dyp stekepanne på noe over middels varme og la løk og hvitløk surre under omrøring i 1-2 minutter til det blir blankt. Ta opp med en hullsleiv og sett til side.

Øk varmen, ha om nødvendig mer smør i gryten/pannen og ha i karbonadedeigen. Bruk sleiv eller stekespade til å hakke og gni den utover med slik at den blir grynete og jevnt brunet. Tilsett løk- og hvitløkblandingen, chili, paprika, buljongterning, oregano, 1/2 ts pepper og 1 ss tomatpuré. Demp varmen noe og la det surre under omrøring et lite minutt. Ha i rødvin og mais og la det småkoke uten lokk i ca. 15 minutter, til det meste av væsken er fordampet. Pass på å røre innimellom, og tilsett litt vann underveis om det kokes helt tørt.

Smak til med salt, eventuelt mer pepper, og tabasco om du liker litt ekstra snert. Husk at du kanskje må krydre med litt mer av både salt og pepper enn du ellers ville gjort, fordi fyllet må balansere mot sødmen i paprikaen. Sett til side inntil videre.

 

Ost- og rømmesaus

Bland rømme/creme fraichè godt sammen med tomatpuré og salt og bland inn osten. Sett til side inntil videre.

 

Paprika

Varm opp stekeovnen til 200ºC.

Del paprikaene i to, gjennom stilken. Fjern frø og hvite hinner med en teskje eller kniv. Legg de halve paprikaene inntil hverandre i en ildfast form slik at de blir liggende stødig. Fordel karbonadefyllet i dem og ostesausen oppå.

Sett formen på midterste rille i stekeovnen og la dem bakes i 25-30 minutter, til de har fått en gylden overflate.

Server dem direkte fra stekeovnen, med en enkel salat og ris eller brød til, og nyt et smakfullt måltid!

 

 

Vel bekomme!

 

 

 

TIPS: Til en salat til 4 personer kan du for eksempel ha 1/2-1 issalat, 1-2 store tomater, 10 cm slangeagurk og 1/2 liten rødløk. Oppskrift på dressing finner du under lenken Enkel vinaigrette med balsamicoeddik. Bland 3-5 ss vinaigrette sammen med issalaten, fordel de andre ingrediensene over og dytt dem også litt ned i salaten. Tantemat foretrekker å «blande» salaten på denne måten fordi de tyngre ingrediensene som regel blir liggende på bunnen mens salatbladene blir liggende på toppen når man blander salaten på vanlig måte. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *