Spicy ananas

Comments : 4 Posted in : Frukt, Kaker og desserter on by : tantemat Stikkord: , , , , , ,

Her får du oppskrift på en frisk dessert med masse smak som er perfekt å servere i den forestående påskehøytiden, og når som helst ellers på året også, for den saks skyld! Den er både søt, litte granne sterk, krydret og fruktig på samme tid, og vil passe etter en hvilken som helst middag, enten den er av det lette eller litt tyngre slaget. Rask å tilberede er den også, og dermed lettvint å lage og servere om du skal ha mange til bords! Server den med en god vaniljeis til, enten hjemmelaget, som du finner lenke til i oppskriften nedenfor, eller en ferdig kjøpt.

 

 

 

SPICY ANANAS

TID: Ca. 20 minutter

Til: 4-6 personer

 

Dette trenger du:

 

 

 • 2 små bokser hermetisk ananas i biter (hver på 227/139 gram)
 • 5 ss sukker
 • 1/2 rød chili
 • 4-5 stjerneanis
 • Vaniljeis, enten hjemmelaget (se lenken Vaniljeparfait) eller fra butikken

 

Slik gjør du:

Skyll chilien og fjern frø og hvite hinner. Skjær den opp i tynne strimler eller finhakk den.

Tøm boksene med hermetisk ananas i en sikt og ha den silte laken over i en kasserolle sammen med sukker, chili og stjerneanis. Kok opp mens du rører til sukkeret er oppløst og la det småkoke til det begynner å bli seigt, ca. 15 minutter. Ha i ananasbitene, rør rundt og la det såvidt få et oppkok igjen.

Ha spicy ananas i en serveringsskål og la hver enkelt forsyne seg selv med både den og vaniljeis, eller legg opp vaniljeis på desserttallerkener og fordel den spicy ananasen over. Server straks, mens isen er kald og ananasen varm. Pynt gjerne med mynte- eller sitronmelisseblader og nyt en litt annerledes dessert, full av smak!

 

 

Vel bekomme!

 

4s COMMENTS

4 thoughts

 • Elin Holand
  mars 16, 2021 at 9:41 pm

  Den skal jeg prøve i påsken, gøy å prøve noe nytt👍😊

  • tantemat
   mars 16, 2021 at 9:45 pm

   Hei, Elin! Så artig at du vil prøve en litt annerledes dessert! Håper den faller i smak! Hilsen Tantemat

 • Turid Inger Valen
  mars 29, 2021 at 3:06 pm

  Så flott med en rask og kjempegod dessert🐥

  • tantemat
   mars 29, 2021 at 4:49 pm

   Hei, Turid! Takk for positiv tilbakemelding, hyggelig at den falt i smak! Ja, den er virkelig enkel å lage, har få ingredienser og mye smak, så sånn sett er den et funn for kokken! 🙂 Hilsen Tantemat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *