HomeDrikke Rå eple- og ingefærjuice

Rå eple- og ingefærjuice

Posted in : Drikke, Fruktsaft/bærsaft on by : tantemat Stikkord: , ,

Rå juice av eple og ingefær er en deilig, forfriskende og fremfor alt sunn drikk! Ingefær inneholder mye vitaminer, mineraler, karbohydrater og fiber og sies å hjelpe mot en rekke plager, blant annet forkjølelse og influenza, så det er ingen grunn til ikke å få i seg litt av denne roten, uansett årstid. Om du er nysgjerrig på å finne ut mer om dens gode egenskaper, kan du for eksempel google «ingefær hjelper mot», så får du opp en masse lenker til nyttig informasjon. Og selvfølgelig er det bra med alle disse positive virkningene, men Tantemat bruker den først og fremst fordi den smaker godt, enten det er i form av juice, som her, eller i matlagningen ellers.

Denne juicen kan drikkes som den er, for eksempel som en sunn shot, eller den kan blandes med vann eller farris i det styrkeforholdet du selv liker. Med isbiter og et dryss av strimlet mynte blir den ekstra frisk og god! Uansett er dette en drikk som slukker tørsten og gjør godt for kroppen! Oppbevar den i kjøleskap og drikk den i løpet av 3-4 dager for å få mest mulig nytte av de gode virkestoffene, ellers vil både de og fargen begynne å tape seg.

Som en morsom variant går det også an å bruke juicen til en forfriskende eple- og ingefærmojito til å nyte på en varm sommerdag. Oppskriften finner du på slutten av dette innlegget!

 

 

 

 

RÅ EPLE- OG INGEFÆRJUICE

TID: Ca. 45 minutter

Gir ca. 1,4 liter

 

Du trenger:

 

 

 • 3 syrlige, grønne epler
 • 180-200 gr fersk ingefærrot
 • Revet/skrellet skall av en halv sitron (helst økologisk)
 • Ca. 1 dl nypresset sitronsaft
 • 1 liter kaldt vann
 • 2 ss flytende honning

 

Slik gjør du:

Del eplene i båter, fjern stilk, blomst og kjernehus, del dem opp i mindre biter og ha dem i en blender eller mixer.

Skrubb sitronen godt med en stiv børste og tørk den. Riv eller skrell av sitronskallet, men pass på at du ikke får med noe av det hvite, det gir bitter smak. Ha det i blenderen. Press ut sitronsaften og ha den i blenderen.

Skrell ingefærroten. Det enkleste er å bruke en teskje til å skrape vekk skallet med, slik du kan se under lenken Hvordan skrelle og finkutte ingefær på en enkel måte. Del den opp i mindre biter og ha den i blenderen.

 

 

Tilsett vann og honning til slutt og kjør blenderen/mixeren til innholdet er finfordelt, 5-10 minutter.

Sil blandingen gjennom en fin sikt og bruk en sleiv eller slikkepott til å presse ut mest mulig av saften. (Massen som er igjen i silen kan du ta vare på og fryse ned og senere bruke i smoothies eller en grønnsakssuppe, for eksempel, eller til å blande inn i en granola (se lenken Glutenfri granola med chiafrø). Bytt ut pærene i granola-oppskriften med 150-200 gr av eple- og ingefærmassen, så tilfører du god smak og ekstra næring til granolaen).

 

 

Hell saften i en flaske eller mugge og sett den i kjøleskapet til avkjøling. Husk at både næringsinnholdet og fargen er på sitt beste når den er nylaget, så pass på å drikke juicen mens den er frisk og grønn. Om du vil kan du blande inn mer honning for å få den søtere, det er en smakssak.

 

Som sagt kan denne juicen drikkes som den er, som en supersunn, daglig shot, eller den kan blandes med vann eller farris, med eller uten isbiter og strimlet mynte. Mulighetene er mange, og det er lov å prøve seg frem med å blande den på andre måter enn det som er foreslått her også!

Har du lyst til å prøve den som en frisk eple- og ingefærmojito, finner du oppskrift under bildet nedenfor!

 

 

Vel bekomme!

 

På bildet under ser du rå eple- og ingefærjuice med isbiter og strødd med strimlet mynte i stetteglasset, ren saft i det lille glasset til høyre og eple- og ingefærmojito i det lave glasset.

 

 

EPLE- OG INGEFÆRMOJITO

Til ett glass trenger du:

 • 0,2-0,4 dl hvit rom
 • 1/2 lime
 • 2 ss sukker eller mer
 • En halv neve mynteblader (eller mer)
 • Rå eple- og ingefærjuice til å fylle opp glasset med
 • Isbiter

 

Slik gjør du:

Del den halve limen i 4 båter. Ha tre av dem i glasset sammen med sukker og mynteblader og bruk skaftet på en tresleiv eller lignende til å presse saften ut av limebåtene og knuse myntebladene med, men pass på å ikke knuse det for hardt, da vil bitterstoffene komme frem. Ha i rom og rør rundt. Liker du «knas» kan du stoppe før alt sukkeret er oppløst, eller ha i litt mer sukker etterpå. Fyll glasset halvveis opp med isbiter, gjerne knust slik at volumet fylles mest mulig, og topp til slutt med eple- og ingefærjuice. Rør om, og smak om du vil ha i mer sukker eller noe av det andre. Hvordan man liker drinken er en smakssak, så her er det bare å prøve seg frem til du har fått den akkurat slik du vil ha den. Ha i den fjerde limebåten og noen mynteblader til pynt til slutt, og nyt den friske drinken i solen en varm sommerdag! 🙂 Med både epler, ingefær, lime og honning i kan man nesten driste seg til å si at den er sunn! I alle fall så «sunn» som en alkoholholdig drikk kan bli! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *