Ramsløksmør

Posted in : Ingredienser fra naturen, Smør, Tilbehør, Urter/planter on by : tantemat Stikkord: , ,

Hvis du har vært så heldig å finne ramsløk, en av de aller beste av naturens spiselige, ville vekster som kommer om våren, kan du lage ramsløksmør. Det er en veldig enkel måte å bruke denne anvendelige urten på og kan brukes til både fisk og kjøtt, eller til å smøre på et stykke brød og ha ved siden av en omelett, suppe eller gryterett. Ramsløken har en fin hvitløkssmak, og denne forsterkes ved å tilsette hvitløk i smøret i tillegg. Smøret kan oppbevares i kjøleskap en uke eller to, eller fryses for lengre holdbarhet.

Hvis du ikke har plukket ramsløk før, kan du ta en kikk på lenken Ramsløkpuré og ramsløkolje, der vil du på starten av innlegget se noe om hva du bør passe på når du plukker ramsløk samt henvisning til bok og nettside med mye nyttig informasjon og bilder som du kan lese deg opp på.

 

 

 

RAMSLØKSMØR

TID: Den tiden det tar å plukke og skylle ramsløk + 10-15 minutter

Til 4-6 personer

 

Du trenger:

 

 

  • 150 gr romtemperert smør
  • 20 gr friske ramsløkblader
  • 1 fedd hvitløk
  • Ca. 1 ss nypresset sitronsaft
  • Ca. 1/4 ts sort pepper
  • Ca. 1/2 ts salt

 

Slik gjør du:

La smøret ligge i romtemperatur i minst én time, slik at det blir mykt og lett å blande med de andre ingrediensene.

Skyll ramsløkbladene godt, klapp dem tørre med kjøkkenpapir og finhakk dem. Rens og finhakk hvitløken. Ha alle ingrediensene i en bolle og rør det godt sammen. Smak om du vil ha i mer sitronsaft, pepper eller salt. Sitronsaften skal friske opp, og saltet skal fremheve de andre smakene.

Smøret er nå klart til bruk, men kan også fryses ned om det ikke skal brukes i løpet av noen dager. Husk at det bør tine i kjøleskapet natten over og være romtemperert ved servering, så kommer alle smakene bedre frem.

Ramsløksmøret passer til både fisk og kjøtt. La det smelte over et varmt fiske- eller kjøttstykke, eller smør det på et stykke baguette eller loff og spis det ved siden av en omelett, suppe eller gryterett.

 

 

Vel bekomme!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *