HomeKaker og desserter Bær Blåbærgrøt/blåbærsuppe

Blåbærgrøt/blåbærsuppe

Posted in : Bær, Bær, Ingredienser fra naturen, Kaker og desserter on by : tantemat Stikkord: , , ,

En av sommerens mange gleder er å kunne gå ut i skogen og plukke søte og solvarme blåbær. For mange av oss er nok dette også et godt barndomsminne, om nystekte pannekaker og blåbærsuppe ved siden av. Ville blåbær er rike på både vitaminer og kostfiber, og i tillegg inneholder de 50-70% mer antioksidanter enn de dyrkede som er å få kjøpt på butikken, så det er ingen grunn til ikke å fråtse i dem når anledningen byr seg. Om du ikke spiser dem der og da eller tar dem med hjem for å nyte dem med fløte, kesam, is eller lignende, kan de brukes på utallige andre måter, enten det er til å lage syltetøy, ha dem i bakverk, på frokostgranolaen eller annet. Dessuten egner de seg godt til frysing, uten at næringsinnholdet tapes nevneverdig. Om du er nysgjerrig på måter å bruke blåbær på, er det bare å søke på nettet, så vil du finne mange gode forslag til hvordan du kan nyttiggjøre deg dem. I dette innlegget får du oppskrift på blåbærgrøt eller blåbærsuppe, som lages på samme måte, men hvor forskjellen ganske enkelt består i hvor mye jevning du har i. Oppskriften er ganske stor, men begge holder seg godt i kjøleskapet noen dager. Alternativt kan du lage en mindre porsjon.

 

 

 

BLÅBÆRGRØT/BLÅBÆRSUPPE

TID: Den tiden det tar å plukke og rense bærene, pluss 10-15 minutter.

Til 8 personer

 

Du trenger:

 

 

  • 500 gr rensede blåbær
  • 4 dl vann
  • 100 gr sukker
  • 1 ss sitronsaft
  • 30 gr potetmel
  • 1/2 dl vann

 

Slik gjør du:

Ha bær og vann i en kasserolle, kok opp og la det småkoke et par minutter. Pass på å røre innimellom slik at bærene ikke setter seg fast i bunnen. Ha i sukker og sitronsaft og rør til sukkeret er oppløst. Smak om du vil ha i mer sukker og/eller sitronsaft, det kan variere etter hvor søte bærene er i utgangspunktet. Sitronsaften skal friske opp smaken. Når du synes smaken er passe, trekker du kasserollen fra platen.

Rør sammen potetmel og vann og hell det gradvis i blåbærene mens du samtidig rører med en sleiv eller visp for å unngå at det danner seg klumper. Hvis du vil lage suppe trenger du ikke å ha i all jevningen, du kan stoppe når du synes tykkelsen er passe. Det du ikke bruker av jevning kan du sette i kjøleskapet til senere bruk. Vil du lage grøt, skal all jevningen i. Sett kasserollen tilbake på platen og la suppen eller grøten få et godt oppkok.

Hvis du har laget blåbærgrøt, heller du den i en serveringsskål. Husk at hvis du bruker en glasskål bør den ha stått en stund med varmt vann i først, slik at den ikke sprekker når du heller den varme grøten i. Strø et lag sukker på toppen for å unngå at grøten får snerk.

Blåbærsuppe kan serveres varm eller kald, alt etter hva du foretrekker.

Blåbærgrøt kan serveres lun eller kald, med fløte og/eller melk til. Sett også frem en skål med sukker, så den som vil kan forsyne seg med mer, etter egen smak! Dette er sommerglede på sitt beste!

 

 

Vel bekomme!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *