HomeForretter Cherrytomatsalsa på sprø bruschetta

Cherrytomatsalsa på sprø bruschetta

Posted in : Forretter, Grønnsaker, SNACKS OG TAPAS on by : tantemat Stikkord: , , , , ,

Tantemat elsker tomater, og spesielt gode er dem man dyrker selv! Når de får lov til å henge på planten til de er helt modne blir de søte og får en fantastisk smak, og kan spises som sukkertøy! Men det er også morsomt å finne forskjellige måter å bruke dem i matlagningen på, og det aller enkleste er å lage en deilig tomatsalsa som kan legges på en sprø bruschetta. Det er raskt og kjempeenkelt å lage, og tomatene får spille hovedrollen. Denne enkle retten kan du enten nyte som en smakfull forrett eller som en snack eller tapas. Husk bare at den bør spises straks den er tillaget, ellers vil den sprø bruschettaen bli bløt og slapp på grunn av saften i tomatene. Hvis du skal servere til mange, går det an å sette frem tomatsalsa og bruschetta hver for seg, og la hver enkelt forsyne seg selv, så er den helt nylaget og smaksopplevelsen blir optimal. Bruschetta kan lages i god tid på forhånd, og når du først er i gang er det lurt å lage så mange at du kan ha et lite lager liggende, klar til bruk når du måtte ønske det. Oppskrift finner du under lenken Sprø bruschetta.

Dette er bare én av mange måter å nyte nydelige, søte og solmodne tomater på. Har du ikke egendyrkede, er det også gode tomater å få kjøpt på butikken!

Denne oppskriften er beregnet til to personer, så om du skal servere til flere er det bare å skalere opp!

 

 

 

 

CHERRYTOMATER PÅ SPRØ BRUSCHETTA

TID: Ca. 5 minutter

Til 2 personer

 

Du trenger:

 

 

  • 2 skiver sprø bruschetta
  • 100-150 gr cherrytomater (50-75 gr per person)
  • 1 hvitløksfedd
  • 1-2 ss av din beste, extra virgin olivenolje
  • 1/2-1 ts salt (helst fingersalt eller grovt salt fra kvern)
  • 1/4-1/2 ts sort pepper

 

Slik gjør du:

Del tomatene i fire og ha dem i en bolle. Rens og knus hvitløksfeddet og bland det med tomatene, sammen med olje, salt og pepper. Start gjerne med minste mengde og smak om du vil ha i mer. Husk at saltet er med på å fremheve sødmen i tomatene, så det kan være at du vil ha i mer enn du ellers ville brukt. Tomatsalsaen er nå klar til å legges på sprø bruschetta.

Som forrett kan du beregne 1 skive til hver person. Legg tomatsalsaen på bruschettaen og server straks. Om det er til mange, kan det være en fordel å la hver enkelt forsyne seg selv, slik at bruschettaen ikke blir bløt av å stå med salsaen på.

Pynt gjerne med spiselige blomster og/eller blader, om du har, og husk å sette frem (finger)salt, pepperkvern og gjerne din beste olivenolje, så den som vil kan forsyne seg med mer etter egen smak!

 

 

Vel bekomme!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *