HomeTilbehør Poteter Potetmos med Pariseragurker

Potetmos med Pariseragurker

Posted in : Poteter, Tilbehør on by : tantemat Stikkord: ,

En silkemyk potetmos passer til det meste, enten det er fisk eller kjøtt, men for å gjøre den litt mer spennende kan det være morsomt å tilsette noe som gir ekstra god smak. I denne oppskriften har Tantemat blandet inn syrlig og sødmefull Pariseragurk, noe som gjør at mosen passer kjempegodt til pølser, men den kan også brukes til kjøttkaker, karbonader eller en oksestek.

Om du vil kan du utelate Pariseragurkene, da har du en mild og behagelig potetmos som passer til alt og som alle vil like, eller du kan bruke fantasien og ha i andre smakselementer istedet. Det er morsomt å prøve seg frem og kanskje finne nye favoritter!

 

 

 

 

POTETMOS MED PARISERAGURKER

TID: Ca. 25 minutter

Til 4 personer

 

Du trenger:

 

 

  • 1 kg mandelpoteter (eller andre melne poteter, for eksempel pimpernell)
  • 2 dl matfløte eller H-melk
  • 50 gr romtemperert meierismør
  • 1-2 ts salt
  • 1/2-1 ts hvit pepper
  • 1 dl hakkede Pariseragurker

 

Slik gjør du:

Skrell potetene og del dem opp i mindre biter. Skjær opp Pariseragurken i ca. 1/2 cm biter. Varm opp matfløten/H-melken til kokepunktet og trekk den av platen.

Fyll så mye vann på potetene at det bare såvidt dekker og kok dem under lokk til de er møre, ca. 5-10 minutter for mandelpoteter, noe mer tid for pimpernell. Hell av vannet og la dem dampe av litt. Knus potetene med en potetmoser og rør inn den varme matfløten/H-melken. Deretter rører du inn det romtempererte smøret. Smak til med salt og pepper, det kan være at du vil ha i mer enn det som er angitt i oppskriften. Når du har fått den smaken du ønsker, tilsetter du den hakkede Pariseragurken, og så er potetmosen klar for servering. Om du føler for det, kan du drysse over noen hakkede Pariseragurker til pynt!

 

 

Vel bekomme!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *