HomeHovedretter Fisk Stekt seifilet med tomatsaus og grønn salat

Stekt seifilet med tomatsaus og grønn salat

Posted in : Fisk, Hovedretter, Sei on by : tantemat Stikkord: , , ,

Dette er en nydelig og fargerik seimiddag som liver opp på tallerkenen med sine friske farger! Sei er kjempegodt i seg selv, men ved å marinere den først får den enda mer smak, og så har du god tid til å lage tomatsausen og gjøre klar salaten imens. Penne er perfekt følge til denne retten. Se på koketiden på pakningen, og husk å sette den på slik at den blir ferdig samtidig med fisken og tomatsausen. Sistnevnte kan forresten lages allerede dagen før, om du vil gjøre det enklere for deg selv den dagen maten skal serveres.

 

 

 

 

STEKT SEIFILET MED TOMATSAUS OG GRØNN SALAT

TID: Ca. 1 time og 20 minutter (inkluderer 1 time marinering av seifileten)

Til 4 personer

 

Du trenger:

 

 

Til: Seifileten

 • 800 gr seifilet uten skinn og ben (200 gr per person)
 • Et lite dryss salt
 • Et lite dryss sort pepper
 • 2-4 ss smør og 2-4 ss olje til steking

 

Til: Marinaden:

 • 1/2 dl extra virgin olivenolje
 • 2 ss nypresset sitronsaft
 • 1 dl finhakket persille

 

Til: Tomatsausen

 • 2 sjalottløk
 • 2 fedd hvitløk
 • 10 gr fersk ingefær
 • 1 rød chili (kan utelates)
 • 1 ss tomatpure
 • 1 terning kyllingbuljong
 • 2 bokser hele, hermetiske tomater
 • 2 ss smør
 • 1 ss potetmel
 • Ca. 1/2-1 ts salt
 • Ca. 1/2 ts sort pepper
 • Ca. 1/2 ss nypresset sitronsaft

 

Til: Grønn salat og vinaigrette

 

 

Til: Salat

 • 1 pk Babyspinat (100 gr)
 • 1 pk Baby Leaf mix (65 gr)

 

Til: Vinaigrette

 • 2 ss rødvinseddik
 • 4 ss extra virgin olivenolje eller extra virgin rapsolje (rapsoljen har en fin, nøtteaktig smak som vil passe godt i denne sammenhengen)
 • 1/4 ts salt
 • 1/4 ts sort pepper
 • 1 ts sukker

 

Slik gjør du:

Marinade:

Bland sammen olje, sitronsaft og hakket persille. Ha marinaden i et fat og legg fiskefiletene oppi. Vend dem i marinaden slik at filetene blir dekket over det hele. Dekk til med plastfolie og la fisken stå til marinering på et kjølig sted i minst 1 time.

 

 

Mens fisken marineres, kan du gjøre klar tomatsausen og salaten:

 

Tomatsausen:

Skrell og finhakk sjalottløk og hvitløk.

Skrell ingefær og finhakk den.

Fjern frøene fra chilien og finhakk den.

Smuldre buljongterningen.

Plukk de hele tomatene opp av tomatjuicen som de ligger i og del dem opp i mindre biter. Ta vare på juicen, den skal også være med i sausen.

 

 

Ha 1 dl av tomatjuicen i et glass og rør inn potetmelet, slik at dette står klart til eventuell jevning av sausen.

Smelt smøret i en kasserolle på middels varme og la løk og hvitløk surre et par minutter, til den er blank. Rør jevnlig og pass på så den ikke brenner seg. Ha i tomatpureen og la det surre videre i ett minutt, under omrøring. Ha i ingefær, chili, hakkede tomater, buljongterning og tomatjuice (ikke tomatjuicen med potetmel) og la det småkoke. Pass på å røre i sausen innimellom så den ikke setter seg fast i bunnen. Etter 5-10 minutter kan du vurdere om du synes den har passe konsistens. Hvis du ønsker en tykkere saus, kan du enten la den stå og småkoke 5-10 minutter til, eller bruke jevningen (tomatjuicen med potetmelet i) til å tykne den med. Rør opp blandingen først, hvis potetmelet har lagt seg på bunnen av glasset, slik at den blir jevn og flytende. Tilsett jevningen til sausen, litt om gangen, og rør godt samtidig så det ikke danner seg klumper. La sausen få et oppkok og trekk den fra platen. Smak til med salt, pepper og sitronsaft, og så er den klar! Om nødvendig kan du gi sausen et lite oppkok igjen like før servering, slik at den blir god og varm.

 

Grønn salat:

Selv om det står på posen at de er vasket og spiseklare, bør salatbladene likevel skylles godt og eventuelle stygge blader fjernes. Kjør dem i en salatslynge eller klapp dem tørre med et kjøkkenhåndkle eller kjøkkenpapir. Ha dem over i en stor bolle.

 

Vinaigrette:

Ha alle ingrediensene til vinaigretten i en bolle og visp dem godt sammen. Vend den inn i salaten like før servering.

 

Steking av seifilet:

Ta filetene opp av marinaden og del dem opp i passe serveringsstykker. La dem få et lite dryss av salt og pepper på begge sider.

Ha 2 spiseskjeer smør og 2 spiseskjeer olivenolje i en stekepanne på over middels varme. (Du kan ha i mer mens du steker, hvis det blir nødvendig). Legg i fiskestykkene og stek dem 3-4 minutter på hver side, avhengig av hvor tykke de er. Snu dem forsiktig, de går lett i stykker. Hvis du lurer på om fisken er ferdig stekt, kan du trykke lett på den med stekespaden, den vil flake seg når den er ferdig. Legg stykkene over på et varmt serveringsfat etter hvert. Om nødvendig kan de holdes varme ved 65ºC i stekeovnen en stund.

 

Server den stekte seifiletet med tomatsaus, grønn salat og penne og nyt sunn og velsmakende hverdagsmiddag!

 

 

Velbekomme!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *