HomeTilbehør Poteter Smør- og persillepoteter

Smør- og persillepoteter

Posted in : Poteter, Tilbehør on by : tantemat Stikkord: , ,

Gode, kokte poteter er standard tilbehør og passer til det meste, men med en «ansiktsløftning» i form av smør og persille vil de både få mer smak og også se mer spennende ut! Enkelt, og veldig godt!

I denne oppskriften er det best å koke potetene med skallet på for å unngå at de koker istykker. Tantemat liker å bruke Kokefaste Røde poteter, men du kan  bruke de potetene du liker best, alle typer passer. Når det er sesong for det kan du bruke nypoteter, og er de godt skrubbet trenger de ikke skrelles.

Disse potetene kan du ha som tilbehør til både kjøtt og fisk, for eksempel Ovnsbakt skreifilet med lun grønnsakssalat og smør- og persillepoteter. I Guatemala har Tantemat fått smør- og persillepoteter servert som tilbehør til en enkel omelett til frokost, det smakte overraskende godt!

 

 

 

SMØR- OG PERSILLEPOTETER

TID: Avhengig av typen poteter og størrelsen + ca. 15 minutter. Kokefaste Røde poteter, som er brukt i denne oppskriften, kan trenge så mye som 1 time for å bli ordentlig kokt.

Til 4 personer

 

Du trenger:

 

 

  • 900 gr poteter (gjerne Kokefaste Røde poteter)
  • 50 gr smør
  • 1 dl hakket persille (eller mer)

 

Slik gjør du:

Kok potetene til de er ordentlig møre. Tantemat koker dem gjerne litt lenger enn det som er nødvendig for at de skal bli litt mer melne i konsistensen. Hell av vannet og la dem dampe litt av før du skreller dem.

Mens potetene koker smelter du smøret og hakker persillen.

Del potetene opp i grove biter og bland dem med smør og persille! Hvis de blir stående litt for lenge så de blir kjølige før servering, kan du ha litt smør i en vid kasserolle eller panne og varme dem opp på middels varme før servering. Pass på å røre så de ikke brenner seg.

Smør- og persillepoteter kan serveres varme eller lune som tilbehør til både fisk og kjøtt, eller hvorfor ikke prøve dem ved siden av en omelett, slik de gjør i Guatemala? Det er alltid morsomt med nye kombinasjoner og smaksopplevelser!

 

 

 

Vel bekomme!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *