HomeHovedretter Ovnsbakt kyllingfilet med kremede grønnsaker

Ovnsbakt kyllingfilet med kremede grønnsaker

Posted in : Hovedretter, Kjøtt, Kylling/høne/kalkun on by : tantemat Stikkord: , , ,

Tantemat har veldig sansen for å la middagen «gjøre seg selv» i stekeovnen, og det beste er når både kjøtt og grønnsaker kan bakes i samme form, som i den kyllingretten du her får oppskrift på. Denne alt-i-ett-gryten er mild og snill og passer for både store og små, og de kremede grønnsakene gjør at det ikke er nødvendig med saus til, selv om det smaker veldig godt med en grønn pesto ved siden av. Tantemat lager nemlig masse pesto hver sommer og legger i fryseren, og da er det lettvint å ta opp et glass når en får lyst på det. Pesto fra butikken kan også brukes, men hvis du har lyst og anledning til å lage selv kan du bruke pesto som søkeord på Tantemat, så kommer det opp flere forskjellige oppskrifter. Til denne middagen passer det spesielt godt med pesto laget av basilikum- eller sitronmelisse, urter som du får kjøpt på butikken året rundt.

Som i så mange av Tantemats middager er chili en av ingrediensene, men sammen med alle de andre grønnsakene gjør den ikke så mye ut av seg. Om du er blant dem som ikke er så glad i chili, kan den utelates.

Ris er ypperlig tilbehør til denne retten. Se koketid på pakningen, og pass på å sette den på slik at den blir ferdig omtrent samtidig med hovedretten.

 

 

 

OVNSBAKT KYLLINGFILET MED KREMEDE GRØNNSAKER

TID: Ca. 1 time og 30 minutter

Til 4 personer

 

 

Du trenger:

 

 

 • 2-4 kyllingbryst (tilsammen 600 gr), med eller uten skinn
 • 1/2-1 ts salt
 • 1/2-1 ts sitronpepper
 • 1 ts tørket estragon
 • 2 ss smør
 • 1-2 ss nypresset sitronsaft
 • 4 store paprika, gjerne ulike farger
 • 1 middels stor purre
 • 1 bunt vårløk
 • 150 gr fryste, grønne erter
 • 1 rød chili (kan utelates)
 • 3 dl kremfløte
 • 1 dl tørr hvitvin
 • 2 kyllingbuljongterninger
 • 1 fedd hvitløk

 

Slik gjør du:

Varm opp stekeovnen til 180ºC.

Smuldre buljongteringene og ha dem, fløte og hvitvin i en kasserolle. Kok opp, demp varmen og la det koke forsiktig i 10-15 minutter, til det har kokt litt inn og blitt tykkere. Rør innimellom så det ikke setter seg fast i bunnen, og pass godt på, når det er fløte i koker det fort over! Skrell og finhakk hvitløksfeddet og la det være med det siste minuttet av koketiden. Trekk kasserollen fra platen inntil videre.

Krydre kyllingbrystene med salt, pepper og estragon. Smelt smøret i en (jern)panne på godt over middels varme og brun brystene godt på begge sider. Ha dem over på en fjøl og skjær dem tykke skiver på skrå.

Rens paprika for frø og hvite hinner og del dem i passende «gaffelbiter», det vil si at størrelsen er slik at du kan putte dem i munnen uten å måtte dele dem opp på tallerkenen først.

Rens og skyll purreløken godt, det kan være endel jord og sand mellom de grønne bladene øverst. Del den i to på langs og så i ca. 1/2 cm tykke skiver.

Rens og skyll vårløken og del den i ca. 1 cm biter.

Rens chilien for frø og hvite hinner og finhakk den.

Bland alle grønnsakene, inklusive de fryste ertene, godt og ha dem i et ildfast fat (det er ikke nødvendig å smøre det først). Legg kyllingbrystene på toppen og drypp dem med sitronsaft. Hell fløte/vinblandingen over kjøttet og grønnsakene, ….

 

 

sett fatet inn på midterste rille i ovnen og la det bakes i 40-45 minutter. Du kan sjekke om kjøttet er ferdig ved å kikke innimellom to kjøttskiver på den tykkeste delen av fileten. Ser kjøttet rosa og rått ut lar du fatet stå i ovnen noen minutter til. Ferdig stekt kyllingkjøtt skal se hvitt ut.

 

Det er lov å gjøre serveringen enkel, så sett sett fatet med kjøtt og grønnsaker direkte på bordet, og server ris ved siden av! En grønn pesto smaker deilig til (men er ikke absolutt nødvendig), og husk, som vanlig, å sette frem (flak)salt og pepper, så hver enkelt kan krydre på egen tallerken, om de ønsker det.

 

 

Vel bekomme!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *