HomeForretter Fisk Rå laks med ørretrogn, egg og mynte

Rå laks med ørretrogn, egg og mynte

Posted in : Fisk, Forretter, Laks og ørret on by : tantemat Stikkord: , ,

Snart er det påske, og vi kan glede oss til avslappende dager med tid til både å lage og kose seg med god mat! Helligdagene er som skapt for å gjøre litt ekstra ut av middagen, og siden egg hører påsken til får du her oppskrift på en forrett der både hønseegg og ørretrogn inngår, sammen med rå laks og mynte. Den er lettvint og rask å lage og har deilige smaker og fine, vårlige farger!

Chilimarmeladen som brukes i forretten finner du oppskrift på under lenken Chilimarmelade. Om du ikke har tid eller anledning til å lage den kan du ha litt finhakket, rød chili i stedet. Hvis du ikke er så glad i chili kan den utelates. I tillegg skal det være noen små teskjeer ramsløkolje, som du finner oppskrift på under lenken Ramsløkpuré og ramsløkolje. Når denne oppskriften publiseres har ramsløken ennå ikke dukket opp ute i naturen, men kanskje er du så heldig å ha ramsløkolje stående fra ifjor vår. Hvis ikke, kan den erstattes med Dillolje.

 

 

 

 

RÅ LAKS MED ØRRETROGN, EGG OG MYNTE

TID: Ca. 15 minutter

Til 4 personer

 

Du trenger:

 

 

  • Ca. 160 gr skinn- og benfri laksefilet (ca. 40 gr per person)
  • 2 egg
  • 1 glass ørretrogn (100 gr) (eventuelt lakserogn eller annen rogn på glass)
  • 4 små ts nypresset limesaft (1 ts per tallerken)
  • Noen få dråper chilimarmelade, eventuelt et par teskjeer finhakket chili (uten frø)
  • 12 ts ramsløk- eller dillolje (3 ts per tallerken)
  • Mynteblader
  • Eventuelt flaksalt

 

Slik gjør du:

Skjær laksefileten i tynne skiver på skrå, slik at de får litt størrelse.

Kok eggene i 9 minutter, skrell dem og del hvert egg i 6 båter.

Fordel lakseskivene på fire tallerkener og drypp over limesaft. Legg eggebåter oppå og fordel rogn innimellom. Drypp litt chilimarmelade på eggene (vær forsiktig med mengden hvis marmeladen er veldig sterk!), og fordel ramsløk- eller dillolje over det hele. Hvis du ikke har chilimarmelade kan du drysse finhakket chili over i stedet. Topp med mynteblader, og vær gjerne raus med dem, de setter virkelig en spiss på retten! Om det er nødvendig med salt avhenger av hvilken type rogn du bruker og hvor salt den er, så det beste er å sette frem en skål slik at de som ønsker det kan forsyne seg selv, etter egen smak.

Så er det bare å nyte en vårlig og fargerik forrett! Og unn deg gjerne et glass tørr hvitvin ved siden av! Trimbach Riesling er nydelig til, det samme er champagne eller en tørr musserende, om du vil ha litt mer fest over måltidet!

 

 

Vel bekomme!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *